Menu

Royal Opera House: Το μπαλέτο La Fille mal gardée με το Royal Ballet σε διαδικτυακή προβολή

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν online μεταδόσεων επιλεγμένων παραστάσεων της με το μπαλέτο La Fille mal gardee σε χορογραφία Frederick Ashton. Η online μετάδοση του μπαλέτου "Η Κακοφυλαγμένη κόρη" θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στην επίσημη σελίδα της Royal Opera House στο Facebook και στο κανάλι της Royal Opera House στο Youtube. Το έργο μετά την πρώτη προβολή του θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο έως τις 26 Ιουνίου 2020. 

Το μπαλέτο La Fille mal gardée (Η Κακοφυλαγμένη Κόρη) του Frederick Ashton είναι μία από τις πιο χαρούμενες και εντυπωσιακές δημιουργίες του διάσημου χορογράφου. Εμπνευσμένο από την αγάπη του χορογράφου για την ύπαιθρο του Σάφολκ, το μπαλέτο τοποθετείται σε ένα αγρόκτημα και αφηγείται μια ιστορία αγάπης μεταξύ της Lise, της κόρης της Χήρας Simone και του Colas, ενός νεαρού αγρότη. Το μπαλέτο περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες του Ashton. Στην παραγωγή του Royal Opera House που παρουσιάζεται online πρωταγωνιστούν οι κορυφαίοι χορευτές Marianela Nuñez και Carlos Acosta. 

Το μπαλέτο La Fille mal gardée βασίζεται σε ένα γαλλικό μπαλέτο του 1789 που δημιουργήθηκε αρχικά από τον Γάλλο χορευτή και ballet master Jean Dauberval. Ο John Lanchbery δημιούργησε τη μουσική για το μπαλέτο του Ashton από το έργο του 1828 του Ferdinand Hérold. Η πρεμιέρα του μπαλέτου το 1960 ήταν μια εξαιρετική επιτυχία και παραμένει σταθερά αγαπημένη του ρεπερτορίου του Royal Ballet.

Χορογραφία Frederick Ashton

Μουσική Ferdinand Hérold

Ενορχήστρωση John Lanchbery

Σενάριο Jean Dauberval

Σκηνικά Osbert Lancaster

Φωτισμοί designer John B. Read

Μουσική διεύθυνση Anthony Twiner

Lise Marianela Nuñez

Colas Carlos Acosta

Widow Simone William Tuckett

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Royal Opera House

Δείτε παρακάτω το video της παράστασης

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή