Menu

Paris Opera Ballet: Έργα της Anne Teresa de Keersmaeker με το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού σε online προβολή

Η Όπερα του Παρισιού παρουσιάζει online τρεις δημιουργίες της σπουδαίας χορογράφου Anne Teresa de Keersmaeker. Στην παράσταση συμμετέχουν οι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, οι οποίοι παρουσιάζουν τους μοναδικούς διαλόγους της Anne Teresa De Keersmaeker με τη συνοδεία κλασικής μουσικής σε ένα ποιητικό και μυστηριώδες σκηνικό. Η παράσταση ξεκίνησε να προβάλλεται από 29 Ιουνίου 2020, στην επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας του Παρισιού (operadeparis.fr) και στις σελίδες της Όπερας και του Μπαλέτου του Παρισιού στο facebook (Opéra national de Paris, Ballet de l'Opéra de Paris) και θα είναι διαθέσιμη έως και 5 Ιουλίου 2020. 

Αυτό το τρίπτυχο ξεδιπλώνει δέκα χρόνια δημιουργίας (από το 1986 έως το 1995) και προβάλλει τους μοναδικούς διαλόγους της Anne Teresa De Keersmaeker με την κλασική μουσική. Αναμφίβολα η λέξη «διάλογος» δεν είναι αρκετή για να εξηγήσει τη στενή σχέση μεταξύ δύο τεχνών. Η Anne Teresa De Keersmaeker ασχολείται με τη μουσική αποτυπώνοντας όλες τις πτυχές της αγάπης. 

Το έργο της στο Quartet N°4 του Bartók είναι το πρώτο στυλ χορογραφίας της De Keersmaaker. Η βιρτουόζικη χορογραφία του Great Fugue με μουσική Μπετόβεν μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της τεχνικής της χορογράφου. Το τρίτο μέρος, Verklärte Nacht , αφιερωμένο στον νεαρό Schönberg, αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του έργου της χορογράφου. Τα τρία μπαλέτα συνθέτουν ένα έργο τόσο ποιητικό όσο και μυστηριώδες, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος του ρεπερτορίου του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού.

Πληροφορίες παράστασης

Χορογραφία:  Anne Teresa De Keersmaeker

Μουσική διεύθυνση: Vello Pähn

Μουσική: Béla Bartók ( Quartet n ° 4 ), Ludwig van Beethoven ( La Grande Fugue , op.133), Schönberg ( La Nuit transfigurée op.4, έκδοση για ορχήστρα εγχόρδων)

Συμμετέχουν οι χορευτές: Léonore Baulac, Émilie Cozette, Marie-Agnès Gillot, Alice Renavand, Sae Eun Park, Stéphane Bullion, Karl Paquette, Vincent Chaillet και Florian Magnenet

Σκηνοθεσία: Louise Narboni

Δείτε παρακάτω το video της παράστασης από τη σελίδα της Opéra national de Paris στο facebook.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή