Menu

Σεμινάριο Κλασικού Χορού με την Anna Tsygankova και την Χριστιάνα Στεφάνου

Η Χριστιάνα Στεφάνου, χορεύτρια και χορογράφος, πρώην διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και νέα διευθύντρια της Ακαδημίας Χορού της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, μαζί με την κορυφαία χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας (Dutch National Ballet), Anna Tsygankova θα διδάξουν σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Βασιλικής Μαρούλη στην Αθήνα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές, σπουδαστές καθώς και επαγγελματίες χορευτές και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020.

Η Χριστιάνα Στεφάνου, συνεχίζοντας τη σειρά σεμιναρίων με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, τα οποία ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια στη χώρα μας, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Βασιλικής Μαρούλη (Διεύθυνση: Ήρας 12, Νέο Ηράκλειο, Αθήνα), ένα μοναδικό σεμινάριο κλασικού χορού με την principal dancer του Dutch National Ballet, Anna Tsygankova. 

Η πολυβραβευμένη Anna Tsygankova, η οποία έχει ενσωματώσει τους περισσότερους ρόλους του κλασικού χορού στο ρεπερτόριό της, έρχεται στην Αθήνα για να μεταδώσει τις γνώσεις της σε νέους χορευτές. Μαζί της η Χριστιάνα Στεφάνου, η οποία λίγο πριν αναλάβει τη νέα της θέση ως Διευθύντρια της Ακαδημίας Χορού της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, μοιράζεται την εμπειρία της με τη νέα γενιά χορευτών.

Συνοδός πιανίστας: Αναστάσης Χαμηλάκης.

Anna Tsygankova

Η χορευτική της καριέρα ως σολίστ ξεκινάει το 1997 με τα μπαλέτα Bolshoi. To 2004 γίνεται μέλος του Hungarian National Ballet ως principal dancer από το 2007 χορεύει ως principal dancer στο Dutch National Ballet. Ως guest έχει χορέψει με τα: Royal Ballet of London, Vienna Staatsoper Ballet, Teatro del Opera di Roma, Hong Kong Ballet, Serbian National Ballet κ.ά. Το 2008 κέρδισε το βραβείο Alexandra Radius. Το 2013 ήταν υποψήφια για το βραβείο Benois de la Danse για το ρόλο της Σταχτοπούτας του Christopher Wheeldon ενώ το 2014 κέρδισε το “Grand Prix” Dance Open Prize και το 2016 το βραβείο Swan ως η πιο θεαματική χορεύτρια της χρονιάς. Το 2017 βραβεύτηκε για τη συμβολή της στον Ολλανδικό πολιτισμό.

Χριστιάνα Στεφάνου
Χορεύτρια, Χορογράφος, νέα Διευθύντρια της Ακαδημίας Χορού της Κρατικής Όπερας της Βιέννης.

Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και σολίστ του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας στο Μόναχο, όπου, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών χορογράφων στα μπαλέτα Ζιζέλ [Giselle] (Ράιτ/Αντάμ), Η κυρία με τις καμέλιες [Lady of the camellias] (Νοϊμάγιερ/Σοπέν) και Ο Καρυοθραύστης (Νοϊμάγιερ/Τσαϊκόφσκι), Συμφωνία σε Ντο [Symphony in C] (Μπαλανσίν/Μπιζέ) κ.ά. Συμμετείχε σε περιοδείες του μπαλέτου αυτού σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία κ.α. Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού, όπως οι Όλγκα Λεπετσίνσκαγια, Μαριούς Λιέπα, Αλεξάντρε Προκόφιεφ, Βαλντίνα Σαβίνα κ.ά. Συνεργάστηκε με κορυφαίους χορογράφους, όπως οι: Τζον Νοϊμάγιερ, Πέτερ Ράιτ, Ρέι Μπάρρα, Ματς Εκ, Γουίλλιαμ Φόρσαϊθ, Μωρίς Μπεζάρ, Τουίλα Θαρπ, Γίρζι Κίλιαν, Λουτσίντα Τσάιλντς κ.ά. Χόρεψε, επίσης, χορογραφίες των Φρέντερικ Άστον, Τζον Κράνκο, Άουγκουστ Μπουρνονβίλ κ.ά. Έχει διδάξει σε σημαντικά συγκροτήματα χορού, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Κρατικού Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάστηκε ως καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Την περίοδο 2010/11 διετέλεσε διευθύντρια μπαλέτου της ΕΛΣ.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες για το σεμινάριο στην σχετική ανάρτηση από την επίσημη σελίδα της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Βασιλικής Μαρούλη στο facebook.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή