Menu

Royal Opera House: Το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Kenneth MacMillan σε online προβολή

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου συνεχίζει το πρόγραμμα δωρεάν online μεταδόσεων επιλεγμένων παραστάσεων με το έργο Romeo and Juliet σε χορογραφία Kenneth MacMillan. Η online προβολή του μπαλέτου ξεκινάει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας μέσα από τους λογαριασμούς της Royal Opera House σε Facebook και Youtube. Στη συνέχεια το video της παράστασης θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο έως και 23 Ιουλίου 2010. Στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα πρωταγωνιστούν οι χορευτές του Royal Ballet, Yasmine Naghdi και Matthew Ball, στους ρόλους της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου αντίστοιχα. Συμμετέχουν οι πρώτοι χορευτές, σολίστ και corps de ballet του Royal Ballet καθώς και η Ορχήστρα της Royal Opera House υπό τη μουσική διεύθυνση του Pavel Sorokin.

Η γεμάτη πάθος και ενέργεια χορογραφία του Kenneth Mac Millan για το μπαλέτο Romeo and Juliet παρουσιάζεται από τους σπουδαίους χορευτές του Royal Ballet. Ο διάσημος θίασος μπαλέτου μας μεταφέρει στην εποχή της Αναγέννησης, όπου μια οικογενειακή διαμάχη ανάμεσα στους Καπουλέτους και τους Μοντέγους οδηγεί σε μια τραγωδία. Η υπέροχη μουσική του Προκόφιεφ οδηγεί αυτό το δραματικό μπαλέτο προς το αναπόφευκτο με έντονο συναισθηματισμό τέλος του.

Το 1965, το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Kenneth MacMillan, έκανε πρεμιέρα στο Covent Garden από το Royal Ballet και σημείωσε από την αρχή επιτυχία. Η πρεμιέρα τελείωσε με έντονα χειροκροτήματα που διήρκεσαν για 40 λεπτά. Τους κύριους ρόλους χόρευαν η Margot Fonteyn και ο Rudolf Nureyev, αν και το μπαλέτο είχε αρχικά δημιουργηθεί για τους χορευτές Christopher Gable και Lynn Seymour. Έχει παρουσιαστεί από το Royal Ballet περισσότερες από τετρακόσιες φορές από τότε καθώς περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο έχει γίνει ένα από τα κορυφαία μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου του 20ου αιώνα.

Με πληροφορίες από: roh.org.uk

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση για την παράσταση από τον λογαριασμό της Royal Opera House στο instagram.

επιστροφή στην κορυφή