Menu

Οι χορευτές του Μπαλέτου του Παρισιού επέστρεψαν στη σκηνή της Όπερας Γκαρνιέ

  • Κατηγορία Νέα

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού επέστρεψαν κανονικά στις προπονήσεις και τις πρόβες τους στην Όπερα Γκαρνιέ του Παρισιού (Palais Garnier Opera House) για πρώτη φορά μετά το lockdοwn που είχε επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου λόγω της κρίσης του κορονοϊού στη Γαλλία.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, δημοσίευσε ένα video από την επιστροφή των χορευτών στην ιστορική Οπερά Γκαρνιέ του Παρισιού. Η καλλιτεχνική διευθύντρια και αστέρι του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Aurelie Dupont περιγράφει πως ήταν για το διάσημο θίασο μπαλέτου όλη αυτή η περίοδος που οι χορευτές έλειπαν από τα στούντιο χορού και μιλάει για την σταδιακή επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού (Paris Opera Ballet) επέστρεψαν στην καθημερινή προπόνηση και στις πρόβες τους μετά από μερικούς δύσκολους μήνες. Η Όπερα Palais Garnier τη φετινή σεζόν ήρθε αντιμέτωπη με απεργίες προσωπικού, με την πανδημία του κορονοϊού και με την πρόωρη αποχώρηση του διευθυντή της. Έτσι η Οπερά Γκαρνιέ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση στην πλούσια ιστορία της 350 ετών. Σε μια δύσκολη χρονιά, οι χορευτές της ιστορικής Όπερας πρώτα έλειψαν από το Θέατρο λόγω απεργιών. Στη συνέχεια αναγκάστηκαν να αφήσουν την καθημερινότητα τους, τις πρόβες και τις προπονήσεις τους στην Όπερα, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Aurelie Dupont (Ορελί Ντουπόντ) ήταν κάτι επώδυνο για τους χορευτές. Μεγάλη επιθυμία τους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ήταν να χορέψουν και να επιστρέψουν στη σκηνή, στις πρόβες, στις παραστάσεις. Παρόλο που ήταν προγραμματισμένες πολλές παραστάσεις από το περασμένο φθινόπωρο, το πρόγραμμα του Μπαλέτου δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Παρακολουθήστε το σχετικό video με την επιστροφή των χορευτών του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στην καθημερινότητά τους στην Οπερά Γκαρνιέ του Παρισιού στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=l8IrbXdehv4

επιστροφή στην κορυφή