Menu

Royal Opera House: Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη με το Royal Ballet σε online προβολή

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν online μεταδόσεων επιλεγμένων παραστάσεων της, παρουσιάζει το κλασικό μπαλέτο του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι, Η Ωραία Κοιμωμένη. Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη με το Royal Ballet προβάλλεται μέσα από τα social media της Royal Opera House (facebook και youtube), την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στις 21:00 μ.μ. και θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο έως και 6 Αυγούστου 2020. 

Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του Royal Ballet. Ήταν το μπαλέτο με το οποίο, ο διάσημος θίασος μπαλέτου επέστρεψε ξανά στη Royal Opera House το 1946 μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς αποτέλεσε την πρώτη παραγωγή του στη νέα του τότε στέγη στο Covent Garden. Η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα Margot Fonteyn χόρευε τότε το ρόλο της Aurora, στην πρώτη παράσταση μαζί με τον σπουδαίο χορευτή Robert Helpmann, στο ρόλο του πρίγκιπα Florimund. Εξήντα χρόνια αργότερα, το 2006, η πρωτότυπη παραγωγή του 1946 παρουσιάστηκε σε αναβίωση από την τότε Διευθύντρια του Royal Ballet Monica Mason και τον Christopher Newton, επαναφέροντας τα υπέροχα σκηνικά του Oliver Messel και τα λαμπερά κοστούμια στη σκηνή.

Η εντυπωσιακή χορογραφία του 19ου αιώνα του Marius Petipa συνδυάζεται με αποσπάσματα που δημιουργήθηκαν για το The Royal Ballet από τους διάσημους χορογράφους Frederick Ashton, Anthony Dowell και Christopher Wheeldon. Ο συνδυασμός τους δημιουργεί μια μαγευτική χορογραφία, με πιο διάσημο απόσπασμα το εκπληκτικό Rose Adage, όταν η πριγκίπισσα Aurora συναντά τους τέσσερις βασιλικούς μνηστήρες της. Σε όλο το μπαλέτο ξεχωρίζει η αριστουργηματική μουσική του Pyotr Il'yich Tchaikovsky καθιστώντας την Ωραία Κοιμωμένη ένα από τα κορυφαία μπαλέτα του κλασικού ρεπερτορίου.

Πληροφορίες παράστασης

Η Ωραία Κοιμωμένη με το Royal Ballet

Χορογραφία Marius Petipa

Πρόσθετη χορογραφία Frederick Ashton, Anthony Dowell and Christopher Wheeldon

Μουσική Pyotr Il'yich Tchaikovsky

Σενάριο Ivan Vsevolozhsky

Παραγωγή Monica Mason and Christopher Newton after Ninette De Valois and Nicholas Sergeyev

Πρόσθετα σκηνικά Peter Farmer

Φωτισμοί Mark Jonathan

Σκηνικά Christopher Carr

Καστ

Princess Aurora Fumi Kaneko

Prince Florimund Federico Bonelli

Lilac Fairy Gina Storm-Jensen

Carabosse Kristen McNally

Συμμετέχει η Ορχήστρα της Royal Opera House

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση για την παράσταση από τον επίσημο λογαριασμό της Royal Opera House στο instagram.

επιστροφή στην κορυφή