Menu

Σκάλα του Μιλάνου: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της νέας σεζόν με συναυλίες και παραστάσεις όπερας και μπαλέτου

Η φημισμένη Σκάλα του Μιλάνου πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε το πρόγραμμα των παραστάσεων που περιλαμβάνει η φθινοπωρινή σεζόν. Η παρουσίαση του νέου προγράμματος του διάσημου θεάτρου αποτελεί μια ένδειξη ότι η ευρωπαϊκή πολιτιστική ζωή μπορεί να ξαναρχίσει μετά από την περίοδο της καραντίνας και της ακύρωσης των παραστάσεων λόγω κορονοϊού. Παράλληλα στόχος είναι η υποστήριξη των καλλιτεχνών που σταμάτησαν αναγκαστικά να δουλεύουν λόγω της διακοπής της λειτουργίας του μεγάλου θεάτρου.

Ο μαέστρος της Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου, Riccardo Chailly στην αρχή της φθινοπωρινής σεζόν, από τις 4 Σεπτεμβρίου 2020, θα παρουσιάσει κάποιες συναυλίες ερμηνεύοντας το Requiem του Verdi στο Ντουόμο του Μιλάνου αφιερωμένες στα θύματα του κορονοϊού και στη συνέχεια στο Μπέργκαμο και τη Μπρέσια, τις δύο πιο πληγείσες περιοχές της Ιταλίας. 

Η Σκάλα του Μιλάνου θα ανοίξει ξανά τις πύλες της στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 με μια συναυλία όπου θα παρουσιαστεί η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν αφιερωμένη στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου 2020 που ο διάσημος μουσικός και πρώην μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου, Daniel Barenboim, θα επιστρέψει στο διάσημο θέατρο ερμηνεύοντας στο πιάνο κορυφαία κλασικά κομμάτια σε μια ξεχωριστή συναυλία. 

Επίσης, στο πλαίσιο της φθινοπωρινής σεζόν, στη Σκάλα του Μιλάνου θα παρουσιαστούν οι όπερες Αΐντα και Τραβιάτα τους πρώτους μήνες και η όπερα La Boheme το Νοέμβριο. Ένα γκαλά μπαλέτου με τον κορυφαίο χορευτή Roberto Bolle θα παρουσιαστεί πριν τις παραστάσεις του κλασικού μπαλέτου Ζιζέλ.

Το διάσημο θέατρο ανακοινώνει το πρόγραμμα της σεζόν έως την άνοιξη, όμως φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το πρόγραμμα περιορίζεται μέχρι το Δεκέμβριο. Ο γενικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου, Dominique Meyer, είπε ότι το θέατρο είχε χάσει 23 εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις box office λόγω του κλεισίματος του θεάτρου από τον Φεβρουάριο. Το νέο πρόγραμμα επινοήθηκε με σκοπό τη διατήρηση των συμβάσεων με καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε περιοδεία στην Ιαπωνία, η οποία ακυρώθηκε από τον ιό.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης, ο Daniel Barenboim δεν δέχτηκε να πληρωθεί για τις παραστάσεις του.

Με πληροφορίες από: wcti12.com

Δείτε παρακάτω το σχετικό video με την παρουσίαση του νέου προγράμματος της Σκάλας του Μιλάνου από το επίσημο κανάλι του διάσημου θεάτρου στο Youtube.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή