Menu

Το Ίδρυμα Burberry φέρνει κοντά τους χορευτές από το Γιόρκσαϊρ της Αγγλίας και τη Νέα Υόρκη (video)

Το Ίδρυμα Burberry επεκτείνει την πρωτοβουλία δράσεων τέχνης και πολιτισμού, Burberry Inspire, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Καλλιτεχνικοί συνεργάτες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των American Ballet Theatre, Northern Ballet, Reel Works, Leeds Young Film, Studio in a School NYC, The Hepworth Wakefield και Leeds Playhouse, συνέχισαν τα μαθήματα τους μέσω της τεχνολογίας παρά τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πολλοί καλλιτέχνες από τις παραπάνω ομάδες συνεργάστηκαν μέσω διαδικτύου και δημιούργησαν έργα τέχνης και χορογραφίες. Ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα έργα ήταν αυτό που δημιουργήθηκε από το American Ballet Theatre και το Northern Ballet. Οι μαθητές συνεργάστηκαν με επαγγελματίες χορευτές σε τέσσερα video που γυρίστηκαν στη Νέα Υόρκη και στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Αγγλίας, Hepworth Wakefield. 

Η διευθύντρια εκπαίδευσης στο Northern Ballet, Leanne Kirkham ανέφερε χαρακτηριστικά: "Με μια μεγάλη πρόκληση έρχεται μια μεγάλη ευκαιρία και αυτό θέλαμε να το μοιραστούμε με τους νέους προσφέροντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν με επαγγελματίες χορευτές όπως ποτέ άλλοτε. Οι μαθητές του Γιόρκσαϊρ της Αγγλίας και της Νέας Υόρκης ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και δημιούργησαν μια υπέροχη χορογραφία, την οποία οι χορευτές μας αγάπησαν και θέλησαν να παρουσιάσουν".

Το Studio in a School NYC ξεκίνησε το πρόγραμμα Studio in Your Home, μια πλατφόρμα για τη δημιουργία τέχνης από το σπίτι, με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να συνεχίσουν να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έτσι δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών βίντεο, εικονογραφημένων σχεδίων μαθημάτων και οικογενειακών καλλιτεχνικών οδηγών, που τέθηκαν σε εφαρμογή σε συνεργασία με 100 σχολεία περίπου.

Με το πρόγραμμα Burberry Inspire ανοίγει ένας εικονικός πολιτιστικός διάδρομος με στόχο μέσα από ένα διατλαντικό πρόγραμμα, μεγάλος αριθμός νέων να μοιράζονται τις καλλιτεχνικές εμπειρίες τους. Δείτε παρακάτω το video που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του American Ballet Theatre με το Northern Ballet.

Με πληροφορίες από: news.yahoo.com

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή