Menu

Artem Ovcharenko: Το Νέο Μεγάλο Αστέρι του Μπαλέτου Bolshoi

Ο Artem Ovcharenko είναι διεθνούς φήμης Κορυφαίος Χορευτής του Μπαλέτου Bolshoi. Γεννήθηκε στο Dnipropetrovsk της Ουκρανίας στις 31 Δεκεμβρίου 1986. Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε την εκπαίδευση μπαλέτου στην Κρατική Σχολή Χορογραφίας Dnipropetrovsk (Dnipropetrovsk State Choreographic School). Όταν ήταν 17 ετών εισήχθη στην Ακαδημία Μπαλέτου Bolshoi (Bolshoi Ballet Academy) στην τάξη του Alexander Bondarenko, όπου ανέπτυξε τεχνικές ικανότητες στο χορό και προετοιμάστηκε για την μετέπειτα καριέρα του ως επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου. Παράλληλα συμμετείχε σε περιοδείες που πραγματοποίησε η Ακαδημία στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

Το 2007, μετά την αποφοίτησή του από το Bolshoi Ballet Academy, εισήχθη στο Bolshoi Ballet ως μέλος του corps de ballet. Εκεί έκανε πρόβες προετοιμάζοντας διάφορους ρόλους υπό την καθοδήγηση του Κορυφαίου Χορευτή Nikolai Tsiskaridze. Ένα χρόνο αργότερα χόρεψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο «The Nutcracker». Από το 2009 καθηγητής και προπονητής του είναι ο Καλλιτέχνης του Λαού της ΕΣΣΔ Nikolai Fadeyechev . 

Ως ένας χορευτής της πολλά υποσχόμενης νέας γενιάς του Μπαλέτου Bolshoi, το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει τους περισσότερους από τους κλασικούς ρομαντικούς ρόλους, όπως «Romeo», «Prince Nutcracker» και «Prince Siegfried». Επίσης έχει χορέψει σε πολλά νέα μπαλέτα του BolshoiTheatreσυμπεριλαμβανομένων των: «Lost Illusions», «Chroma» και «Classical Symphony». Συμμετείχε στις περιοδείες του Bolshoi Ballet στην Ασία, στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική και κλήθηκε να χορέψει με το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Berlin State Ballet) και με τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο (Les Ballets de Monte Carlo).

Ο Ovcharenko είναι επίσης ένα ευπρόσδεκτο ανερχόμενο αστέρι σε διεθνή φεστιβάλ μπαλέτου και σε εθνικά προγράμματα πολιτισμού. Το 2009 συμμετείχε στην πρεμιέρα του μπαλέτου «Spell of Escher» σε χορογραφία  Vladimir Vasiliev στο Φεστιβάλ της Ρωσικής Κρατικής Ορχήστρας στο Θέατρο Bolshoi. Το 2010 έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ «World Ballet Stars» στο Donetsk. Τον Ιανουάριο του 2011 συμμετείχε μαζί με την Nina Kaptsova στο 6ο Γκαλά Μπαλέτου της Πράγας (6th Prague Ballet Gala) ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους χόρεψε μαζί με την AnnaTikhomirova στην γκαλά-συναυλία κλεισίματος του 8ου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κέντρων UNESCO (8th Congress of the World Federation of UNESCO Clubs), Σύλλογοι και Σωματεία στο Hanoi. Τον Απρίλιο του 2012 χόρεψε ως προσκεκλημένος χορευτής με την  Ekaterina Krysanova στο Dance Open Festival στην Αγία Πετρούπολη και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στη διοργάνωση «Grand Ballet Project» του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya K  (που μεταδόθηκε το Δεκέμβριο του 2012) με την Anna Tikhomirova, στην οποία απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία «Best Duo».

Βραβεία 

2006 : Χρυσό μετάλλιο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Ολύμπου (International Dance Olympus Competition) στο Βερολίνο

2008 : Πρώτο βραβείο για Άντρα Χορευτή στον Ανοικτό Διαγωνισμό «Arabesque» στο Perm, το βραβείο «Pearl of the Urals» που απονέμει το Κοινωφελές Ίδρυμα για την Καθαρότητα και την Συνέχιση της Κλασικής Παράδοσης του Perm καθώς και το Βραβείο Press Jury Award for Fidelity to Moscow School Classical Tradition. Το ίδιο έτος έλαβε το βραβείο «Triumph».

2009: Ειδικό βραβείο «Best Partner» στο XIth Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου της Μόσχας και στο Διαγωνισμό Χορογράφων ενώ παράλληλα προτάθηκε ως «Rising Star» για το βραβείο «Soul of the Dance». 

2012: Πρώτο βραβείο «The Best Ballet Duet» στο διαγωνισμό «Big Ballet» του Ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Rossiya K (χόρεψε με την Anna Tikhomirova).

 

Σχετικά Links

http://www.artemovcharenko.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Artem_Ovcharenko

http://www.bolshoi.ru/en/persons/ballet/1317/

 

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia.org

Πηγή εικόνας: liveinternet ru

επιστροφή στην κορυφή