Menu

Σεμινάριο κλασικού χορού με την Α' Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή

Η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "ΧοροΧρόνος" οργανώνει εντατικό σεμινάριο προετοιμασίας εισαγωγικών εξετάσεων για τις επαγγελματικές σχολές χορού με την Α' Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή. Το σεμινάριο προετοιμασίας στην τεχνική του κλασικού μπαλέτου θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 7 έως και Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "ΧοροΧρόνος", Ορφέως 76, Βοτανικός. 

Η Μαρία Κουσουνή γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε Σολίστ στο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας Αμβούργου "Τζων Νώυμαϊερ" (John Neumeier) και της Κρατικής Όπερας Βιέννης. Έχει χορέψει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και έχει ερμηνεύσει πρώτους ρόλους σε έργα σπουδαίων χορογράφων όπως οι Κράνκο, Μακάροβα, Τσερνίκοβα, Νιζίνσκι, Νώυμαϊερ, Κύλιαν, Φόρσαϊθ, Ουήλντον, Μπαλανσίν, Βαν Μάνεν, Πετιπά, Νουρέγεφ, Τζανέλλα. Στην Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει σε πολυάριθμα έργα όπως Ευγένιος Ονιέγκιν, Ζιζέλ (Μουχαμέντοφ), Ζορμπάς (Μασσίν), Ο καρυοθραύστης, Σταχτοπούτα και Όλοι χορεύουν βαλς (Τζανέλλα), Η βασίλισσα του χιονιού (Μπάρα), Ερωτευμένος Σοπέν (Μποκέν), Τέσσερα τελευταία τραγούδια (Βαν Ντάντσιχ) κ.ά. Για την ίδια έχουν δημιουργηθεί ρόλοι στα μπαλέτα Μήδεια, Το πουλί της φωτιάς, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Ταξίδι στην αιωνιότητα, Το χαμόγελο της Τζοκόντας, Επτά θανάσιμα αμαρτήματα, Η ωραία κοιμωμένη κ.ά. Συμμετέχει σε παραστάσεις και γκαλά παγκοσμίως. Χόρεψε τρεις φορές στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, ενώ έλαβε το Ειδικό βραβείο στον Διαγωνισμό Νέων Χορευτών Λουξεμβούργου και το βραβείο χορού «Εξάλειπτρον».

Πληροφορίες για το Σεμινάριο Κλασικού Χορού με την Μαρία Κουσουνή

Χώρος Τέχνης & Εκπαίδευσης «ΧοροΧρόνος»

Εντατικά μαθήματα προετοιμασίας για Ανώτερες Σχολές Χορού

Ορφέως 76, Βοτανικός (μετρό Κεραμεικός)

Τηλέφωνο: 210 3460899

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο κλασικού χορού με την Μαρία Κουσουνή από την σχετική ανάρτηση της Α' Χορεύτριας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και στο horohronos.com.

επιστροφή στην κορυφή