Menu

Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου 2022: Το πρόγραμμα των live μεταδόσεων και οι μεγάλοι θίασοι μπαλέτου που συμμετέχουν

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) φέτος επιστρέφει για 9η συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 με ζωντανές μεταδόσεις από μεγάλους θιάσους μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Μια μεγάλη γιορτή του χορού στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 60 θίασοι χορού μεταξύ των οποίων και 14 νέοι σε livestreams που θα μεταδοθούν σε έξι ηπείρους.

Σε μια ημέρα αφιερωμένη στο χορό, το κοινό σε όλο τον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν μέσω social media, τις πρόβες και τα καθημερινά μαθήματα των χορευτών μεγάλων μπαλέτων, σπάνιες συνεντεύξεις, αλλά και να πάρει μια γεύση από όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια μεγάλων θεάτρων του κόσμου. Αξιοσημείωτο γεγονός της φετινής διοργάνωσης World Ballet Day είναι η επέτειος 60 ετών που γιορτάζει το Μπαλέτο της Αυστραλίας (Australian Ballet). 

Φέτος στη World Ballet Day συμμετέχουν το Μπαλέτο της Αυστραλίας (The Australian Ballet), το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου (Royal Ballet), το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας (Bayerisches Staatsballett), το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης (Wiener Staatsballett), το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου (Staatsballett Berlin), το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας (Royal Danish Ballet), το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (English National Ballet), το Μπαλέτο της Σκωτίας (Scottish Ballet), Royal Academy of Dance, San Francisco Ballet και άλλοι διάσημοι θίασοι μπαλέτου του κόσμου. 

Το πρόγραμμα των live μεταδόσεων διάσημων θιάσων μπαλέτου την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022:

Η World Ballet Day θα ξεκινήσει με ζωντανή μετάδοση από το Μπαλέτο της Αυστραλίας από 2:00 π.μ. έως 6:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας) μέσα από τους λογαριασμούς του Australian Ballet στα social media.

Τα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο από 11:30 π.μ. έως 3:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) θα παρουσιάσουν ζωντανά στο κανάλι του διάσημου θιάσου μπαλέτου στο Youtube τις πρόβες των χορευτών για το μπαλέτο το "Ημέρωμα της Στρίγγλας"

Το Royal Ballet (Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου) από 1:00 μ.μ. έως 6:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) θα συμμετέχει με live μεταδόσεις που θα προβληθούν μέσα από τις το κανάλι και τον επίσημο λογαριασμό της Royal Opera House στο Facebook, ενώ αποκλειστικό περιεχόμενο θα ανέβει και στο Tik Tok.

Το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού (Ballet Opera de Paris) θα παρουσιάσει από τις 1:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram ζωντανά τις πρόβες των κορυφαίων χορευτών Valentine Colasante και Paul Marque για το μπαλέτο "Η Λίμνη των Κύκνων" σε χορογραφία Rudolf Nureyev.

Το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης (Wienner Staatsballett) θα παρουσιάσει από τις 4:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) μέσα από τους λογαριασμούς του σε facebook και Youtube τις πρόβες για την πρεμιέρα του μπαλέτου Sleeping Beauty σε χορογραφία Martin Schläpfer και Marius Petipa. 

Συντονιστείτε στις επίσημες σελίδες των διάσημων θιάσων μπαλέτου στα social media για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για τη μεγάλη γιορτή του χορού. 

Περισσότερες πληροφορίες στο: worldballetday.com

επιστροφή στην κορυφή