Menu

Όσα θα δούμε στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης για το 2023

Η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023 στη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής της Βιέννης (Musikverein). Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης κάθε χρόνο μεταδίδεται σε περισσότερες από 90 χώρες και την παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. 

Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία για το 2023 θα διευθύνει για τρίτη φορά ο διάσημος μαέστρος Φραντς Βέλσερ-Μεστ (Franz Welser-Möst), ο οποίος αυτό το διάστημα είναι Μουσικός Διευθυντής της Ορχήστρας του Κλίβελαντ. Στη συναυλία, θα ερμηνευθούν 15 έργα (συν τα εκτός προγράμματος), τα 14 από τα οποία για πρώτη φορά σε πρωτοχρονιάτικη συναυλία. Πέραν των τεσσάρων μελών της οικογένειας Στράους, θα ακουστούν και έργα των Ziehrer, Suppè και Hellmesberger ΙΙ.

Στην Πρωτοχρονιάτικη συναυλία επίσης θα συμμετέχουν χορωδίες αγοριών και κοριτσιών της Βιέννης αλλά και το Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Οι διάσημοι χορευτές του Vienna State Ballet θα παρουσιάσουν χορογραφίες του καταξιωμένου Βρετανού χορογράφου, Ashley Page. 

Στην Ελλάδα η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2023 στις 12:10 μ.μ. Όπως κάθε Πρωτοχρονιά, η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει και πάλι την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία του 2023 απευθείας από τη Βιέννη, με τη θρυλική Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης, μία από τις σημαντικότερες του κόσμου. 

Το πρόγραμμα της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης για το 2023:

Eduard Strauss
Wer tanzt mit? Polka schnell, op. 251
 
Josef Strauss
Heldengedichte. Walzer, op. 87
 
Johann Strauss II
Zigeunerbaron-Quadrille, op. 422
 
Carl Michael Ziehrer
In lauschiger Nacht. Walzer, op. 488
 
Johann Strauss II
Frisch heran! Polka schnell, op. 386
 
Franz von Suppè
Ouvertüre zur Operette „Isabella“
 
Josef Strauss
Perlen der Liebe. Walzer, op. 39
 
Josef Strauss
Angelica-Polka. Polka française, op. 123
 
Eduard Strauss
Auf und davon. Polka schnell, op. 73
 
Josef Strauss
Heiterer Muth. Polka française, op. 281
 
Josef Strauss
For ever. Polka schnell, op. 193
 
Josef Strauss
Zeisserln. Walzer, op. 114
 
Josef Hellmesberger (Sohn)
Glocken-Polka mit Galopp aus dem Ballett Excelsior
 
Josef Strauss
Allegro fantastique. Orchesterfantasie, Anh. 26b
 
Josef Strauss
Aquarellen. Walzer, op. 258

Με πληροφορίες από: pbs.orgert.gr

Πηγή εικόνων: instagram @viennaphilharmonic

Δείτε παρακάτω ένα video για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης για το 2023 από τον επίσημο λογαριασμό της Φιλαρμονικής της Βιέννης στο instagram (@viennaphilharmonic), με τον διάσημο μαέστρο Franz Welser-Möst να μιλάει για την Συναυλία. 

επιστροφή στην κορυφή