Menu

Ο Χορός Της Ζωής Μου: Η βιογραφική ταινία για τον σπουδαίο χορευτή Carlos Acosta σε Α' Τηλεοπτική Μετάδοση

Η ταινία “Ο Χορός Της Ζωής Μου” σε σκηνοθεσία Ιθιάρ Μπολάιν, βασισμένη στη ζωή και το έργο του διάσημου χορευτή και χορογράφου Carlos Acosta (Κάρλος Ακόστα) έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, τη Δευτέρα του Πάσχα στην ΕΡΤ2.

Ένα βιογραφικό δράμα συμπαραγωγής Ισπανίας, Κούβας, Μεγάλης Βρετανίας, Γερμανίας του 2018 εμπνευσμένο από τη ζωή του σπουδαίου Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα, το οποίο παράλληλα είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία του.

Το χρονικό της ζωής του κορυφαίου χορευτή της γενιάς του, από τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αβάνας και την Εθνική Σχολή Χορού της χώρας του ως τις παραστάσεις με το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου (Royal Ballet). Πρωταγωνιστούν οι Κάρλος Ακόστα, Σαντιάγκο Αλφόνσο, Ταμάρα Ρόχο, Έντισον Μανουέλ Ολβέρα.

Το «Yuli» είναι το παρατσούκλι που δόθηκε στον Κάρλος Ακόστα από τον πατέρα του, Πέδρο. Η μόνη μόρφωση που έλαβε ο μικρός Yuli ήταν στους δρόμους μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς στην Αβάνα. Αλλά ο Πέδρο ήξερε ότι ο γιος του έχει φυσικό ταλέντο στο χορό και τον ανάγκασε να πάει στην Εθνική Σχολή Χορού της Κούβας.

Παρά την αρχική του αντίδραση, ο Κάρλος Ακόστα μαγεύτηκε από τον κόσμο του χορού και δημιούργησε τον δικό του μύθο ως ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του κι ως ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που ενσάρκωσε τον Romeo στο μπαλέτο Romeo and Juliet στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, στο οποίο συνέχισε την καριέρα του για 17 χρόνια.

O Κάρλος Ακόστα κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως επαγγελματίας χορευτής χόρεψε με πολλούς διάσημους θιάσους μπαλέτου όπως με το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας, το Μπαλέτο του Χιούστον καθώς και με το American Ballet Theatre.

Τον Ιανουάριο του 2020, o Κάρλος Ακόστα διορίστηκε διευθυντής του Birmingham Royal Ballet (Βασιλικού Μπαλέτου του Μπέρμινχαμ), διαδεχόμενος τον David Bintley.

Παρακολουθήστε την ταινία “Ο Χορός Της Ζωής Μου” εμπνευσμένη από τη ζωή του κορυφαίου χορευτή και χορογράφου Κάρλος Ακόστα την Δευτέρα του Πάσχα στην ΕΡΤ2 στις 22:00. Διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Περισσότερες πληροφορίες στο: program.ert.gr

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή