Menu

8 λόγοι που το μπαλέτο κάνει καλό στο μυαλό

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο εκτός από την βελτίωση της φυσικής κατάστασης προσφέρει πολλά οφέλη και στην λειτουργία του εγκεφάλου. Τα μαθήματα μπαλέτου περιλαμβάνουν πολλές διαφορετικές ασκήσεις για την εκτέλεση των οποίων το μυαλό πρέπει να λειτουργεί γρήγορα. Έτσι εκτός από την ευλυγισία και την σωστή στάση του σώματος, οι ασκήσεις κλασικού μπαλέτου ενδυναμώνουν και το μυαλό.

Με αυτούς τους τρόπους το μπαλέτο ενισχύει την πνευματική δραστηριότητα

Η εκμάθηση των ασκήσεων χορού και ο συντονισμός των κινήσεων με τη μουσική μπορεί να τονώσει τον εγκέφαλο και να βελτιώσει τη μνήμη. Το μπαλέτο προσφέρει γρήγορη σκέψη και βελτιώνει την συγκέντρωση. Με αυτούς τους τρόπους ενδυναμώνει τον εγκέφαλο.

Το μπαλέτο εκτός από μια μορφή τέχνης είναι και ένας τρόπος έκφρασης. Μέσω του χορού μπορείτε να εξερευνήσετε διαφορετικές κινήσεις, στυλ και ρυθμούς και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Η παρακολούθηση ενός μόνο μαθήματος μπαλέτου μπορεί να ξεκλειδώσει τη σκέψη οδηγώντας σε καινοτόμες ιδέες.

Ένα ακόμη από τα οφέλη του μπαλέτου είναι ότι μειώνει το στρες. Μέσω τις άσκησης απελευθερώνονται στον οργανισμό ενδορφίνες, οι γνωστές ως "ορμόνες της ευτυχίας". Έτσι η ενασχόληση με τον χορό μειώνει την ένταση και αποτρέπει τις αρνητικές σκέψεις. 

Επίσης, ο χορός ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και γενικότερα προσφέρει συναισθηματική ευεξία. Λόγω της αλληλεπίδρασης με άλλα άτομα στο πλαίσιο μια ομάδας συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση. 

Ο χορός απαιτεί να είστε "παρών" τη ώρα του μαθήματος ή της εκτέλεσης μιας χορογραφίας. Πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι στις κινήσεις και στο ρυθμό. Έτσι τα μαθήματα χορού ενισχύουν την μνήμη και την συγκέντρωση.

Άλλο όφελος του χορού είναι ο συντονισμός. Οι κινήσεις του μπαλέτου απαιτούν συγχρονισμό διαφόρων μερών του σώματος και συμβάλλουν στην βελτίωση της ισορροπίας, προσφέρουν ευλυγισία και βοηθούν στον γενικότερο έλεγχο του σώματος.

Η εκμάθηση νέων κινήσεων μπαλέτου προάγει τη νευροπλαστικότητα—την ικανότητα του εγκεφάλου να αλλάζει δομικά τη λειτουργία του ως αποτέλεσμα της μάθησης, μέσω νέων συνάψεων. Αυτή η διανοητική διέγερση ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι σαν μια προπόνηση για το μυαλό σας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το μπαλέτο ενισχύει την αυτοπειθαρχία. Ο χορός απαιτεί τακτική εξάσκηση, αφοσίωση και επιμονή. Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, όσοι ασχολούνται με το χορό αναπτύσσουν αυτοπειθαρχία και την ικανότητα να θέτουν και να επιτυγχάνουν στόχους. Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους τομείς της ζωής.

Με όλους αυτούς τους τρόπους, λοιπόν, το μπαλέτο προσφέρει ψυχική ευεξία, ενισχύει τη μνήμη και μειώνει το άγχος συνδυάζοντας την σωματική δραστηριότητα με την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική αλληλεπίδραση. 

Πηγή: balletfusion.co.uk

επιστροφή στην κορυφή