Menu

Ο διάσημος χορογράφος Alexei Ratmansky στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο διάσημος χορογράφος Alexei Ratmansky (Αλεξέι Ρατμάνσκι) επισκέφθηκε την Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λίγο πριν το τέλος του φετινού ακαδημαϊκού έτους. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρέδωσε στους ταλαντούχους σπουδαστές των επαγγελματικών τμημάτων της σχολής, ένα μοναδικό masterclass μπαλέτου για τον Marius Petipa. 

Το όνομα του Alexei Ratmansky είναι συνώνυμο της καινοτομίας. Έχει σκηνοθετήσει τις δικές του εκδοχές των κλασικών μπαλέτων του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των «Sleeping Beauty», «The Nutcracker», «Don Quixote», «Firebird» και «Swan Lake». Σκοπός της αναβίωσης των κλασικών έργων ήταν να τα καταστήσει πιο ελκυστικά στο σύγχρονο κοινό. Ταυτόχρονα δημιούργησε και νέα μπαλέτα όπως το «Trilogy» σε μουσική Shostakovich για το American Ballet Theatre ενώ εμπνεύστηκε από τα έργα ζωγραφικής του Wassily Kandinsky για τα κοστούμια του έργου του για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, «Pictures at an Exhibition». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μπαλέτα του Ratmansky έχουν συνήθως σύνθετα κομμάτια μουσικής, τα οποία ταιριάζουν με την ένταση και την δραματική κίνηση στις χορογραφίες του.

Ο καταξιωμένος χορογράφος βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για ένα ξεχωριστό σεμινάριο χορού αφιερωμένο στα έργα του Marius Petipa μεταδίδοντας τις γνώσεις του στους νέους χορευτές και δίνοντάς τους έμπνευση. Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Alexei Ratmansky στην Κορυφαία Σχολή Χορού της χώρας μας, έχουν δημοσιευτεί στην επίσημη σελίδα της Σχολής Χορού της ΕΛΣ στο Instagram.

Στην λεζάντα της ανάρτησης, αναφέρεται: «Λίγο πριν τη λήξη του φετινού ακαδημαϊκού έτους, η Σχολή Χορού της @greeknationalopera είχε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενήσει τον καταξιωμένο χορευτή, χορογράφο και Rolex mentor, @alexeiratmansky Alexei Ratmansky. Συγκεκριμένα, o πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μπαλέτων Bolshoi και Artist in Resident του New York City Ballet παρέδωσε στους σπουδαστές των επαγγελματικών τμημάτων της Σχολής μας, στο πλαίσιο του Rolex Arts Festival, ένα μοναδικό masterclass για τον Marius Petipa. Τον ευχαριστούμε θερμά για την έμπνευση και τη γνώση που μας μετέδωσε τόσο γενναιόδωρα».

Φωτογραφίες από Instagram @gnodanceschool

επιστροφή στην κορυφή