Menu

Vienna Opernball 2024: Λάμψη και πολυτέλεια στην ετήσια εκδήλωση της Όπερας της Βιέννης - Eντυπωσιακές εικόνες

Το Vienna Opera Ball (Opernball) είναι μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αυστρία. Χρονολογείται από το 1814 ενώ για την προετοιμασία της απαιτούνται 30 ώρες έτσι ώστε οι διοργανωτές να μετατρέψουν την Όπερα της Βιέννης σε αίθουσα χορού. Οι ετοιμασίες για την εκδήλωση χορού ξεκινούν πολλές εβδομάδες πριν με τις πρόβες των χορευτών.

Το Vienna Opera Ball μαζί με την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης αποτελούν τις πιο λαμπερές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αυστρία. 

Φέτος, η λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στο κτίριο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. 

Η παράδοση του Opernball χρονολογείται από το 1814, μια εποχή όπου η ευρωπαϊκή αριστοκρατία αναζητούσε ψυχαγωγία μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Σήμερα, η βραδιά αποτελεί πόλο έλξης για σπουδαίες προσωπικότητες από την πολιτική και βιομηχανική ελίτ και για μέλη της υψηλής κοινωνίας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

Ο αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας επιβάλλει βραδινό φόρεμα με λευκή γραβάτα και ουρά για τους άνδρες, ενώ οι γυναίκες φορούν μακριές τουαλέτες.

Η βραδιά ξεκινά με την παρουσίαση 180 ζευγαριών πρωτοεμφανιζόμενων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με βάση αυστηρά κριτήρια και έχουν εκπαιδευτεί σε κλασικούς χορούς.

Το αποκορύφωμα της τελετής είναι ο χορός του Βιεννέζικου Βαλς του Γαλάζιου Δούναβη του Johann Strauss II, μετά τον οποίο η πίστα ανοίγει για όλους τους καλεσμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή μεγάλη γιορτή έδωσε το παρών και η πρώην διευθύντρια του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σημερινή διευθύντρια της Ακαδημίας Μπαλέτου του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, Χριστιάνα Στεφάνου. Οι σπουδαστές της διάσημης Ακαδημίας χορού, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, παρουσίασαν εντυπωσιακές χορογραφίες της κορυφαίας Ελληνίδας χορεύτριας και χορογράφου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την μεγάλη γιορτή στη Βιέννη

επιστροφή στην κορυφή