Menu

Ποια είναι τα καλύτερα σνακ για τους χορευτές μπαλέτου, σύμφωνα με διαιτολόγο

  • Κατηγορία Νέα

Ποια είναι τα καλύτερα σνακ για να έχουμε γρήγορη ώθηση ενέργειας ανάμεσα στα μαθήματα χορού ή τις πρόβες; Ακόμα κι αν προσπαθούν να τρώνε τακτικά γεύματα όλη μέρα, πολλοί χορευτές δυσκολεύονται με τις μεταπτώσεις ενέργειας κατά τη διάρκεια των πολλών ωρών που περνούν στο στούντιο. Η διαιτολόγος Rachel Fine, MS, RD, CDN, CEDS εξηγεί ποιες είναι καλύτερες επιλογές για ένα θρεπτικό σνακ για τους χορευτές.

Ενώ μπορεί να μην υπάρχει το «καλύτερο» σνακ που να λειτουργεί για όλους τους χορευτές, υπάρχουν ορισμένα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε τα δικά σας σνακ προσφέροντας όχι μόνο μια άμεση ώθηση ενέργειας, αλλά και μια που θα σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια για περισσότερη ώρα.

Πρώτον, στοχεύστε σε συστατικά που περιλαμβάνουν συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, όπως υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες είναι μια πηγή ενέργειας για το σώμα σας και αναπληρώνουν το γλυκογόνο ή τα αποθέματα ενέργειας, που βρίσκονται στους μύες σας. 

Παραδείγματα τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες είναι η granola, τα δημητριακά πρωινού, τα φρέσκα φρούτα και τα κράκερ. Ενώ οι φυτικές ίνες (σκεφτείτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως) θα σας παρέχουν ενέργεια που διαρκεί περισσότερο, οι επιλογές με χαμηλότερες φυτικές ίνες, όπως τα αποξηραμένα φρούτα θα αυξήσουν την ενέργειά σας πιο γρήγορα. 

Στοχεύστε να συμπεριλάβετε και τα δύο στη διατροφή σας, καθώς κάθε είδος υδατανθράκων μπορεί να είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό. Επιπλέον, θα χρειαστείτε μια πηγή πρωτεΐνης για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση των μεταπτώσεων ενέργειας. Γιαούρτι, τυρί και βοδινό κρέας μαζί με φυτικά συστατικά όπως ξηροί καρποί, σπόροι, φασόλια και χούμους, είναι μερικά παραδείγματα.

Το σνακ που θα επιλέξετε δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Η προετοιμασία αρκετών σνακ μέσα σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα είναι εφικτή. Προσυσκευασμένα προϊόντα, όπως μπάρες φρούτων και ξηρών καρπών και trail mix, προσφέρουν πλούσιες σε ενέργεια επιλογές. 

Ορισμένοι συνδυασμοί για ένα θρεπτικό σνακ είναι οι εξής:

Μπανάνα με φυστικοβούτυρο: Αυτός είναι ένας κλασικός και αποτελεσματικός συνδυασμός. Τα φυσικά σάκχαρα της μπανάνας παρέχουν μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας, ενώ το φυστικοβούτυρο προσθέτει πρωτεΐνη και λίπη για πληρότητα και ενέργεια που διαρκεί περισσότερο.

Γιαούρτι με γκρανόλα: Το γιαούρτι δεν είναι μόνο γεμάτο πρωτεΐνη, αλλά είναι επίσης πλούσιο σε προβιοτικά που υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Γαρνίρετε το γιαούρτι σας με την αγαπημένη σας granola για μια τραγανή υφή.

Χούμους και μπρέτσελ: Το χούμους είναι ένα ευέλικτο σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη και λίπη. Συνδυάστε το με μπρέτσελ για μια δόση υδατανθράκων.

Επιπλέον εξετάστε το χρόνο κατανάλωσης των σνακ σας. Γενικά, προσπαθήστε να τρώτε κάθε 2 έως 4 ώρες. Τα σνακ σας μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο όταν είναι δύσκολο να φάτε ένα πλήρες γεύμα μεταξύ μαθημάτων και προβών. Μπορείτε ακόμη και να στοχεύσετε σε "μίνι" γεύματα μεγέθους σνακ και πλούσια σε ενέργεια που συνδυάζουν την ίδια ισορροπία μακροθρεπτικών συστατικών που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Τα σνακ είναι ένα βασικό στοιχείο του διατροφικού σας πλάνου και ακόμα πιο σημαντικά κατά τις έντονες ημέρες χορού.

επιστροφή στην κορυφή