Menu

Tamara Rojo και Sergei Polunin: Αποχαιρετιστήρια παράσταση με το Royal Ballet

H αποχαιρετιστήρια παράσταση της διάσημης μπαλαρίνας Tamara Rojo και του κορυφαίου χορευτή Sergei Polunin με το Royal Ballet πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στο Covent Garden. Χόρεψαν το μπαλέτο «Marguerite and Armand» του Frederick Ashton.

Το μπαλέτο «Marguerite and Armand» αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση της υπόθεσης της όπερας «Traviata» και δημιουργήθηκε το 1963 από τον Frederick Ashton για τη Margot Fonteyn και τον Rudolf Nureyev.

Η Tamara Rojo και ο Sergei Polunin χόρεψαν αυτούς τους ρόλους σε περιορισμένες σε αριθμό παραστάσεις, οι οποίες έγιναν sold out πολλούς μήνες πριν, γεγονός που δεν οφείλεται μόνο στο ότι και οι δύο χορευτές είναι αστέρια. Βασικός λόγος είναι επίσης ότι και οι δύο αποχώρησαν από το Royal Ballet, καθένας για διαφορετικούς λόγους, το προηγούμενο έτος. 

Ο γεννημένος στην Ουκρανία Sergei Polunin εισήχθη στο Royal Ballet School σε ηλικία 13 ετών. Έγινε μέλος του Royal Ballet όταν ήταν 17 ετών ενώ στα 19 του χρόνια έγινε ο νεότερος κορυφαίος χορευτής του συγκροτήματος. Τον Ιανουάριο του 2012 ανακοίνωσε ξαφνικά πως θα αποχωρήσει από το Royal Ballet  προκαλώντας σοκ στον κόσμο του μπαλέτου. Ο Sergei Polunin χαρακτηρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν χορέψει με το Royal Ballet και διακρίνεται για την ομορφιά, την καθαρότητα της τεχνικής του και το πάθος του χορού του. Την συγκεκριμένη περίοδο είναι κορυφαίος χορευτής του Μπαλέτου Stanislavsky της Μόσχας, στο οποίο Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Igor Zelensky, πρώην κορυφαίος χορευτής στα Μπαλέτα Kirov και New York City Ballet. 

Ανάλογο σοκ με αυτό της απρόσμενης αναχώρησης του κ. Polunin προκάλεσε και η ανακοίνωση της κα Rojo ότι θα αποχωρήσει από το Royal Ballet μετά 12 χρόνια συνεργασίας με τη εταιρεία. Κύριος λόγος θεωρείται ο διορισμός της στη θέση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας. διορισμός της Tamara Rojo σ’ αυτή τη θέση δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον χώρο του μπαλέτου καθώς επιθυμούσε να συνεργαστεί με την εταιρεία και το όνομα της ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Royal Ballet μετά την ανακοίνωση της Monica Mason ότι θα αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη θέση το 2012. (Στη θέση αυτή διορίστηκε ο Kevin O'Hare, πρώην χορευτής και διοικητικός διευθυντής της εταιρείας).

Η επανεμφάνιση των δύο κορυφαίων χορευτών στο Covent Garden ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Οι ερμηνείες τους στο μπαλέτο «Marguerite and Armand», της Tamara Rojo ως Marguerite και του Sergei Polunin ως Armand, καθήλωσαν το κοινό που τους παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Στο τέλος της παράστασης αμέτρητα λουλούδια έπεφταν σαν βροχή στη σκηνή καθώς οι χορευτές υποκλίνονταν (κάτι που αποτελεί παράδοση στο Covent Garden). Αργότερα η Tamara Rojo δέχθηκε δώρα από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Royal Ballet Kevin O'Hare.

Πηγές πληροφοριών: rendezvous.blogs.nytimes.com,  balletnews.co.uk

Πηγή εικόνας: balletnews.co.uk  (Tamara Rojo και Sergei Polunin – φωτογραφία από το ROH)

Δείτε το σχετικό video

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή