Menu

World Ballet Day LIVE 2015: Ζωντανές μεταδόσεις από πέντε διάσημους θιάσους μπαλέτου

  • Κατηγορία Νέα

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν το 2014 οι ζωντανές μεταδόσεις από πέντε κορυφαίους θιάσους μπαλέτου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου, το World Ballet Day LIVE θα πραγματοποιηθεί και φέτος την 1η Οκτωβρίου. Έτσι το Μπαλέτο της Αυστραλίας, το Μπαλέτο Μπολσόι, το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Royal Ballet), το Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά και το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο θα παρουσιάσουν σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου τις πρόβες και την προετοιμασία των χορευτών καθώς και στιγμιότυπα από τα παρασκήνια του κάθε Θεάτρου.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου θα είναι μια γιορτή του χορού στα πλαίσια της οποίας το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μέσω διαδικτύου αποκλειστικές σκηνές από τις πρόβες των χορευτών, χορογράφων και προπονητών των διάσημων Θεάτρων. Μάλιστα φέτος το World Ballet Day LIVE θα περιλαμβάνει και μαγνητοσκοπημένα τμήματα με εικόνες από τις πρόβες και τα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια άλλων μεγάλων θιάσων μπαλέτου συμπεριλαμβανομένων των: American Ballet Theatre, Bangarra Dance Theatre, Birmingham Royal Ballet, Boston Ballet, English National Ballet, Hamburg Ballet, Houston Ballet, Les Ballets Jazz de Montréal, National Ballet of China, Nederlands Dans Theater, Northern Ballet, Pacific Northwest Ballet, Royal New Zealand Ballet, and Scottish Ballet.

Και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου θα ξεκινήσει με το Australian Ballet σε ζωντανή μετάδοση από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την προετοιμασία των χορευτών λαμβάνοντας μια εικόνα από την καθημερινή προπόνηση και τις πρόβες για το μπαλέτο “The Sleeping Beauty” σε παραγωγή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θιάσου, David McAllister, καθώς και για άλλες τέσσερις παραγωγές που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια της περιοδείας του Australian Ballet στην Κίνα τον Οκτώβριο 2015. Επιπλέον οι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία της Σχολής Χορού του Μπαλέτου της Αυστραλίας και τον τρόπο λειτουργίας της, λαμβάνοντας μια εικόνα από την προετοιμασία των νέων χορευτών. Παράλληλα με το Australian Ballet θα προβάλλονται και αποσπάσματα από άλλους θιάσους συμπεριλαμβανομένων των: Bangarra Dance Theatre, the Royal New Zealand Ballet και National Ballet of China.

Στη συνέχεια το Μπαλέτο Μπολσόι θα παρουσιάσει την καθημερινή προπόνηση των χορευτών καθώς και τις παραστάσεις που περιλαμβάνει η 240η σεζόν του Θεάτρου της Μόσχας. Η ζωντανή μετάδοση θα ξεκινήσει με τα πρωινά μαθήματα χορού και θα συνεχιστεί με τις πρόβες για δύο παγκόσμιες πρεμιέρες της προηγούμενης σεζόν – τα έργα “Hamlet” του Radu Poklitaru και “Hero of Our Time” του Yuri Possokhov – καθώς και με άλλα προγράμματα που ανακοινώθηκαν στον πρώτο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου πέρσι. Επίσης κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης από το Θέατρο Μπολσόι οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις πρόβες των χορευτών στο στούντιο και μια ολοκληρωμένη εικόνα από τις πρεμιέρες, τις αναβιώσεις, τα ειδικά προγράμματα, τα φεστιβάλ, τις διεθνείς περιοδείες του Bolshoi Ballet καθώς και ένα γκαλά αφιερωμένο στη θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya. Παράλληλα μέσα από συνεντεύξεις των Vladimir Urin, Sergei Filin, Yuri Possokhov, Boris Akimov, Brigitte Lefevre, Azarii Plisetski και άλλων θα επισημανθεί ο ρόλος του Bolshoi Theatre σε πολλούς τομείς του χορού.

Έπειτα το Royal Ballet θα μεταδώσει αποκλειστικά πλάνα από τα παρασκήνια όλου του κτιρίου του Covent Garden. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα πρωινά μαθήματα χορού καθώς και οι πρόβες πίσω από τη σκηνή για το μπαλέτο “Romeo and Juliet” σε παραγωγή Kenneth McMillan στο οποίο τους κύριους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι κορυφαίοι χορευτές Federico Bonelli and Lauren Cuthbertson. Επίσης οι πρόβες από το μπαλέτο “Carmen” σε παραγωγή Carlos Acosta που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο θα μεταδοθούν μαζί με την προετοιμασία των κορυφαίων χορευτών για τα έργα της σεζόν 2015-2016. Ένα μέρος του προγράμματος θα είναι αφιερωμένο σε μια συζήτηση για την εξέλιξη του μπαλέτου στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Royal Ballet, Kevin O’Hare και τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές από τους θιάσους Birmingham Royal Ballet, English National Ballet, Northern Ballet και Scottish Ballet.

Το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων θα συνεχιστεί με το Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά από το Τορόντο. Η διάρκειας πέντε ωρών μετάδοση θα ξεκινήσει από τις πρόβες των χορευτών του θιάσου για το μπαλέτο “The Winter’s Tale” του Christopher Wheeldon, βασισμένο στο έργο του Σαίξπηρ, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική στο Τορόντο, το Νοέμβριο. Το Εθνικό Μπαλέτο του Καναδά, στη συνέχεια, θα μεταφέρει τους θεατές στα παρασκήνια προβάλλοντας τις πρόβες για τα έργα “ the second detail” του William Forsythe, “Spectre de la Rose” του Marco Goecke και “Chroma” του Wayne McGregor, εστιάζοντας στο πώς οι θίασοι μπαλέτου προετοιμάζονται για τις παραστάσεις που θα παρουσιάσουν σε περιοδεία.

Στη συνέχεια το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο θα παρουσιάσει τα μαθήματα και τις πρόβες των χορευτών του θιάσου για τα μπαλέτα που περιλαμβάνει το ρεπερτόριο της Σεζόν 2016 καθώς και για τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στα πλαίσια φθινοπωρινής περιοδείας του θιάσου στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια του live προγράμματος θα προβληθούν συνεντεύξεις από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Κορυφαίου Χορογράφων του θιάσου, Helgi Tomasson και από τον Κορυφαίο Καλλιτέχνη του Royal Ballet, Liam Scarlett, ο οποίος θα μιλήσει για το έργο του “Frankenstein”, μια παραγωγή του Royal Ballet, την οποία το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο θα παρουσιάσει στα πλαίσια του ρεπερτορίου που περιλαμβάνει η Σεζόν 2017 του θιάσου. Επίσης ο διάσημος χορογράφος William Forsythe θα μιλήσει για San Francisco Ballet και την επικείμενη παρουσίαση του έργου του “Pas/Parts”, που θα ανέβει σε πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική ως μέρος του ρεπερτορίου του θιάσου για τη Σεζόν 2016.

Να σημειωθεί ότι οι θεατές καλούνται να στείλουν ένα βίντεο ή μια φωτογραφία με τον εαυτό τους να χορεύει στα social media συνοδευόμενα από το #WorldBalletDay. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που θα δημοσιευτούν σε facebook, twitter και instagram  πριν την 1η Οκτωβρίου θα προβληθούν κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

http://worldballetday.com/

https://www.australianballet.com.au/worldballetday

http://www.bolshoi.ru/en/about/press/articles/2015/3411/

http://www.roh.org.uk/about/world-ballet-day

http://national.ballet.ca/Explore/Education-and-Outreach/World-Ballet-Day

https://www.sfballet.org/worldballetday

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ζωντανές μεταδόσεις την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015, στους εξής συνδέσμους:

Στο κανάλι του Australian Ballet στο Youtube: www.youtube.com/user/TheAustralianBallet

Στο κανάλι του Bolshoi Theatre στο Youtube:  https://www.youtube.com/user/bolshoi

Στο κανάλι της Royal Opera House στο Youtube: www.youtube.com/user/royaloperahouse

Στο κανάλι του National Ballet of Canada στοYoutube:www.youtube.com/user/nationalballetcanada

Στο κανάλι του San Francisco Ballet στο Youtube: www.youtube.com/user/SFBallet

 

Πηγή πληροφοριών: bolshoi.ru

Πηγή εικόνας: classicalmusicnews.ru

επιστροφή στην κορυφή