Menu

Ο Benjamin Millepied αποχωρεί από την Όπερα του Παρισιού

  • Κατηγορία Νέα

Ο διάσημος χορογράφος Benjamin Millepied επιβεβαίωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού (Paris Opera Ballet).

O Millepied, ο οποίος εισήλθε στην εταιρεία το Νοέμβριο του 2014 ανακοίνωσε ότι αποχωρεί «για προσωπικούς λόγους».

Τη θέση του θα αναλάβει η διεθνούς φήμης κορυφαία χορεύτρια Aurelie Dupont.

H Aurelie Dupont συνεργάζεται ως ballet mistress με το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού και από το Αύγουστο θα αναλάβει τη θέση της Διευθύντριας του θιάσου, γεγονός το οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε με ένα tweet.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του μπαλέτου σε χορογραφία Millepied, “La nuit s'acheve” παρουσιάζεται την συγκεκριμένη περίοδο στο Παρίσι.

Το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού ιδρύθηκε το 1661 από τον Λουδοβίκο XIV και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και κορυφαίους θιάσους μπαλέτου στον κόσμο.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Millepied - ο οποίος έχει επίσης σκηνοθετεί ταινίες και μουσικά βίντεο - είπε ότι ήθελε να «επικεντρωθεί εξ' ολοκλήρου στη δημιουργία» αντί της διοίκησης του θιάσου.

Και πρόσθεσε: «Οι αρμοδιότητες μου ως διευθυντής... απαιτούν τόσο πολύ χρόνο με συνέπεια να μειώνεται σημαντικά ο χρόνος για καλλιτεχνική δημιουργία, η οποία είναι απαραίτητη κατά τη γνώμη μου.»

Επεσήμανε ότι αρχικά είχε αποδεχθεί τη θέση με «μεγάλη τιμή και ευγνωμοσύνη» και εξέφρασε την αγάπη του για την εταιρεία.

Ο Millepied πρόσφατα μίλησε για τον διάσημο θίασο που διηύθυνε σε ένα ντοκιμαντέρ. Ανέφερε ότι το μπαλέτο είναι “εξαιρετικής ποιότητας” αλλά ο θίασος θα μπορούσε να είναι “πιθανόν η καλύτερη ομάδα σύγχρονου χορού στον κόσμο”.

Ο Benjamin Millepied χόρευε ως κορυφαίος χορευτής με το New York City Ballet και αποχώρησε από το συγκεκριμένο θίασο το 2011 για να δημιουργήσει το LA Dance Project.Μπαλέτο της Νέας Υόρκης.

Επίσης ο Millepied είναι παντρεμένος με την διάσημη ηθοποιό Natalie Portman και έχουν έναν γιο τεσσάρων ετών. Ζουν μαζί στο Παρίσι.

 

Πηγή πληροφοριών: bbc.com

Πηγή εικόνας: lexpress.fr

 

 

επιστροφή στην κορυφή