Menu

Μια όμορφη όψη του μπαλέτου

  • Κατηγορία Νέα

Η μπαλαρίνα Jill Ogai του Μπαλέτου της Αυστραλίας δεν ξεχνάει ποτέ το πρώτο pas de deux με τον παρτενέρ της – καθώς ήταν ο δίδυμος αδερφός της και ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

Και οι δύο ξεκινήσαμε το μπαλέτο μαζί βλέποντας ένα video από το μπαλέτο Λίμνη των Κύκνων που ο πατέρας μας είχε νοικιάσει για εμάς”, θυμάται η μπαλαρίνα που σήμερα είναι 23 ετών.

Ήταν κάτι που μας φάνηκε φυσικό να κάνουμε: Θα βλέπαμε το μπαλέτο και μετά θα αντιγράφαμε τις κινήσεις που βλέπαμε στο video.”

Πήγαμε να παρακολουθήσουμε μαθήματα μπαλέτου και νομίζω ότι ήταν χαριτωμένο που δεν μπορούσαν να μην μας αφήσουν να χορεύουμε μαζί” λέει η μπαλαρίνα γελώντας.

Η Ogai προήχθη σε coryphée, κύρια μπαλαρίνα του corps de ballet πέρσι και είναι μία από τους έξι υποψήφιους για το βραβείο Telstra Ballet Dancer 2016.

Ένιωσα μεγάλη τιμή γιατί ως υποψήφιοι για ένα τέτοιο βραβείο έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε σε κορυφαίους χορευτές και άλλους ανθρώπους τη δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα.”

Είναι επίσης πραγματικά συναρπαστικό, ένα μέρος του ταλέντου κάποιου χορευτή να εξελίσσεται από τους προηγούμενους υποψήφιους και νικητές του βραβείου. Είναι τώρα ταλαντούχοι καλλιτέχνες και είναι εμφανές πως εξελίχθηκαν μέσα από τις ικανότητες τους.”

Αν και γεννήθηκε στο Σίδνεϊ, η Jill Ogai μετακόμισε στην πόλη Αδελαΐδα της Αυστραλίας όταν ήταν 10 ετών και η οικογένεια της ζει ακόμη εκεί. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της μετακόμισε στη Μελβούρνη όπου έγινε μέλος της Σχολής Μπαλέτου της Αυστραλίας.

Η Ogai πρόσφατα ζήτησε από τον πατέρα της, ο οποίος είναι από την Ιαπωνία, να της εξηγήσει γιατί διάλεξε την Λίμνη των Κύκνων για να την παρακολουθήσουν όταν ήταν παιδιά.

Εκείνος είπε ότι τα παιδιά του ήθελε να έχουν μια όμορφη εικόνα. Σκέφτηκε ότι η ομορφιά του μπαλέτου θα δημιουργούσε όμορφες εικόνες στα παιδιά.

Ο αδερφός της Oscar συνέχισε να χορεύει την ηλικία των 12 ετών, προτού ξεκινήσει να ασχολείται με άλλα αθλήματα όπως το τένις.

Η Ogai χορεύει στο μπαλέτο Νιζίνσκι το οποίο αφηγείται την ιστορία του μεγάλου Ρώσου χορευτή και χορογράφου. Πρόκειται για ένα μπαλέτο που δημιουργήθηκε από τον διάσημο χορογράφο John Neumeier, ο οποίος επιβλέπει την πρεμιέρα στην Αυστραλία.

Πηγή πληροφοριών: adelaidenow.com.au

Πηγή εικόνας: adelaidenow.com.au

 

 

 

 

 

επιστροφή στην κορυφή