Menu

10 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το μπαλέτο

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο είναι μια υψηλού επιπέδου μορφή τέχνης που χρειάζεται συστηματική εξάσκηση για να γίνει κάποιος επαγγελματίας χορευτής.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που ίσως να μην γνωρίζετε για την συγκεκριμένη τέχνη.

  1. Το Μπαλέτο προήλθε από την Ιταλία του 15ου αιώνα.

  2. Οι μύτες των pointe είναι ένα άκαμπτο κουτί κατασκευασμένο από πυκνά στρώματα υφάσματος και χαρτόνι που σκληραίνει με κόλλα.

  3. Οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να χορέψουν μέχρι το 1681, οπότε δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με το μπαλέτο.

  4. Ένας άντρας χορευτής μπορεί να σηκώσει μισό τόνο συνολικά όταν χορεύει με μπαλαρίνες κατά τη διάρκεια μιας παράστασης. Αυτό είναι το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου.

  5. Το Royal Ballet ιδρύθηκε το 1931 από την Dame Ninette de Valois, έγινε το μπαλέτο που είχε ως βάση το Royal Opera House και έλαβε royal charter (πιστοποιητικό δημιουργίας εταιρείας) το 1956.

  6. Οι επαγγελματίες χορευτές μπαλέτου αλλάζουν δύο με τρία ζευγάρια παπούτσια μπαλέτου την εβδομάδα. Μερικοί χορευτές μάλιστα χρησιμοποιούν τόσα παπούτσια για μία και μόνο παράσταση.

  7. Το πρώτο μπαλέτο που πήρε Βραβείο Olivier ήταν το μπαλέτο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” το οποίο παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Μπαλέτου του Λονδίνου στο London Coliseum.

  8. Η ενέργεια που απαιτείται για μια παράσταση είναι ισοδύναμη με αυτή που χρειάζεται για δύο πλήρεις αγώνες ποδοσφαίρου ή για τρέξιμο 18 μίλια.

  9. Ένα tutu χρειάζεται έως και 90 ώρες εργασίας για να κατασκευαστεί δηλαδή περίπου 4 ημέρες.

  10. Κάθε φορά που ένας χορευτής κάνει ένα άλμα στις pointe τρεις φορές το βάρος του μεταφέρεται στην άκρη του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού του. 

Πηγή: officiallondontheatre.co.uk

επιστροφή στην κορυφή