Menu

Όσα δεν γνωρίζετε για το Θέατρο Μπολσόι

  • Κατηγορία Νέα

Το Θέατρο Μπολσόι είναι ένα ιστορικό θέατρο της Μόσχας στο οποίο παρουσιάζονται παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Το θέατρο ιδρύθηκε το 1776 αλλά το σημερινό νεοκλασικό κτίριο είναι του 19ου αιώνα. Ο θίασος του αποτελείται από χορευτές μπαλέτου, μουσικούς και τραγουδιστές όπερας και είναι από τους πιο διάσημους θιάσους παγκοσμίως.

Υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε για το φημισμένο Θέατρο της Ρωσίας όπως:

1. Ο πρώτος θίασος του Θεάτρου Μπολσόι αποτελούνταν μόνο από 42 άτομα. Μεταξύ αυτών ήταν 8 γυναίκες ηθοποιοί, 13 άνδρες ηθοποιοί, 13 μουσικοί, τρεις άνδρες χορευτές και τέσσερις χορεύτριες.

2. Ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος ΙΙΙ και η οικογένειά του θεωρούσαν το θέατρο ένα από τα αγαπημένα τους μέρη για να περνούν το χρόνο τους. Μπορούσαν να το επισκέπτονται τακτικά για να παρακολουθήσουν νέα μπαλέτα και όπερες, παρά το γεγονός ότι η ρωσική πρωτεύουσα και η κατοικία του αυτοκράτορα βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολη εκείνη την περίοδο.

3. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίριο του Θεάτρου, όπως και πολλά άλλα εμβληματικά κτίρια της Μόσχας, ήταν εξωτερικά φτιαγμένα όπως ένα συνηθισμένο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό, οι αρχές προσπάθησαν να προστατεύσουν το μνημείο από τους βομβαρδισμούς.

4. Το Θέατρο Μπολσόι απεικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλιών, το οποίο εκδόθηκε το 1997. Από τη μια πλευρά του χαρτονομίσματος, απεικονίζεται το Θέατρο Μπολσόι και από την άλλη, υπάρχει ένα άγαλμα του Απόλλωνα.

5. Κάθε χρόνο, οι αρχές της Μόσχας φυτεύουν δύο ποικιλίες τουλίπας μπροστά από το Θέατρο Μπολσόι. Αυτή είναι μια παράδοση που ξεκίνησε όταν ένας διάσημος Ολλανδός ανθοκόμος και συλλέκτης λουλουδιών επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Θέατρο τη δεκαετία του 1950 και παρακολούθησε το μπαλέτο “Η Λίμνη των Κύκνων” με πρωταγωνίστρια την πρίμα μπαλαρίνα Galina Ulanova. Τότε ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την παράσταση που αποφάσισε να καλλιεργήσει δύο νέα είδη τουλίπας τα οποία ονόμασε “Θέατρο Μπολσόι” και “Galina Ulanova” αντίστοιχα. 

6. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του, πάνω από 700 παραστάσεις μπαλέτου και όπερας έχουν παρουσιαστεί στη Σκηνή του.

7. Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να εξασφαλίσει κάποιος ένα εισιτήριο για το Θέατρο Μπολσόι, αλλά η σύγχρονη τεχνολογία το καθιστά πιο απλό για όλους. Η ιστοσελίδα του Θεάτρου Μπολσόι προσφέρει μια εικονική περιήγηση για όποιον ενδιαφέρεται. Εκεί, οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να κάνουν μια εικονική περιήγηση στο εσωτερικό του θεάτρου και να το επισκεφθούν οποιαδήποτε στιγμή.  

 

Σχετικά Links:

http://www.bolshoi.ru/en/

https://www.google.com/culturalinstitute/ (Εικονική περιήγηση στο Θέατρο Bolshoi)

 

Πηγή: sputniknews.com

Πηγή εικόνας: bolshoi.ru

επιστροφή στην κορυφή