Menu

Πως οι χορευτές μπαλέτου μπορούν να συγκριθούν με άλλους αθλητές

  • Κατηγορία Νέα

Οι χορευτές μπαλέτου είναι συνήθως γνωστοί για τη χάρη, την σιγουριά και την αφοσίωση τους. Όμως οι επαγγελματίες χορευτές είναι συχνά πιο γυμνασμένοι και πιο δυνατοί από τους άλλους παραδοσιακούς αθλητές.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire διαπίστωσε ότι η συνολική ικανότητα των χορευτών μπαλέτου ξεπερνά αυτή των διεθνών κολυμβητών.

Η μελέτη συνέκρινε τα μέλη του Βασιλικού Μπαλέτου και μια ομάδα κολυμβητών, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Ολυμπιακής ομάδας και συνέκριναν μια σειρά από εξετάσεις που έλεγχαν μέτρα φυσικής κατάστασης, όπως δύναμη, ισορροπία, αντοχή, ευελιξία και ψυχολογική κατάσταση. Από αυτά τα μέτρα, οι χορευτές μπαλέτου σημείωσαν υψηλότερα ποσοστά σε επτά από τα 10 πιο σημαντικά από αυτά, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του σώματος. Ένα από τα μέτρα αυτά περιελάμβανε τη δύναμη λαβής – η οποία σε χορευτές μπαλέτου ήταν 25% υψηλότερη.

Μια ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα της Αθλητικής Ιατρικής έβαλε τους χορευτές μπαλέτου εναντίον των αθλητών μιας ομάδας για να μετρήσει την αντοχή του κατώτερου σώματος κάθε ομάδας.

Για τη μελέτη 40 χορευτές μπαλέτου και 40 αθλητές της ομάδας πραγματοποίησαν μια πρώτη δοκιμή κάνοντας άλμα από μια πλατφόρμα ύψους 30 εκατοστών. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν επαναλήψεις βημάτων και άλματα για να προκαλέσουν κόπωση πριν κάνουν ξανά άλμα από την πλατφόρμα.

Οι χορευτές μπαλέτου χρειάστηκαν πολύ περισσότερο χρόνο από ότι οι αθλητές της ομάδας για να κουραστούν, σύμφωνα με τη μελέτη. Και από την άποψη των μυικών ομάδων, δεν είναι μόνο τα πόδια που απαιτούν εστίαση. Οι χορευτές μπαλέτου βασίζονται στην πλάτη και τους πυρήνες των μυών τους για να έχουν σταθερότητα και να διατηρούν αυτούς τους μυς συντονισμένους σε κάθε κίνηση – είτε στη μπάρα είτε στη σκηνή.

Πηγή: thenewspaper.co.za

επιστροφή στην κορυφή