Menu

Royal Danish Ballet: Το μπαλέτο Napoli του August Bournonville διαθέσιμο στο διαδίκτυο

  • Κατηγορία Νέα

Το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας δίνει τη δυνατότητα στο κοινό σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει μέσω διαδικτύου το μπαλέτο Napoli του ballet master August Bournonville σε χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου Nikolaj Hübbe. Το μπαλέτο μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-14 του διάσημου θιάσου μπαλέτου με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές Alexandra Lo Sardo και Alban Lendorf. Η παράσταση είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του Royal Danish Ballet (kglteater.dk).

Το μπαλέτο Napoli δημιουργήθηκε το 1842 για το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας από τον Δανό χορογράφο και ballet master August Bournonville και αφηγείται την ιστορία αγάπης ενός νεαρού ζευγαριού. 

Το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας με έδρα την Κοπεγχάγη είναι ένας από τους παλαιότερους θιάσους μπαλέτου που ιδρύθηκε το 1748 μαζί με το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας. Επίσης το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας ξεκίνησε με τον δάσκαλο του Γαλλικού μπαλέτου Pierre Laurent (1730-1807), συνέχισε να εξελίσσεται με τον Vincenzo Galeotti και ο August Bournonville ανέπτυξε τη μεθοδολογία του για την εκπαίδευση μπαλέτου στη Σχολή Μπαλέτου του θιάσου.

Παρακολουθήστε την παράσταση Napoli στο: https://kglteater.dk/kgl/xtra/forestilling-napoli

επιστροφή στην κορυφή