Menu

Teatro alla Scala: Ο Κουρσάρος με το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου σε διαδικτυακή προβολή

  • Κατηγορία Νέα

Το μπαλέτο Ο Κουρσάρος με τους χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου παρουσιάζεται online μέσα από το διαδικτυακό κανάλι RaiPlay της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας, Rai. Μια εντυπωσιακή παραγωγή του κλασικού μπαλέτου τριών πράξεων βασισμένο στο ποίημα The Corsair του Λόρδου Βύρωνα, σε χορογραφία της Anna-Marie Holmes μετά τον Marius Petipa, που παρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 2018 στο πλαίσιο της επετείου 200 ετών από τη γέννηση του Marius Petipa. 

Το μπαλέτο Le Corsaire παρουσιάστηκε για πρώτη φορά 23 Ιανουαρίου 1856 από το Μπαλέτο του Théâtre Impérial de l´Opéra στο Παρίσι σε χορογραφία Joseph Mazilier και με μουσική του Adolphe Adam. Όλες οι σύγχρονες παραγωγές του μπαλέτου Le Corsaire βασίζονται στην παραγωγή του Marius Petipa για το Imperial Ballet της Αγίας Πετρούπολης από τα μέσα ως τα τέλη του 19ου αιώνα. Περιλαμβάνει πολλά διάσημα αποσπάσματα που συχνά παρουσιάζονται μεμονωμένα σε παραστάσεις όπως: η σκηνή Le jardin animé, το Pas d'esclave, το Pas de trois des odalisques και το γνωστό ως Le Corsaire pas de deux, ένα από τα διασημότερα pas de deux στον κόσμο του μπαλέτου.

Σε ένα εξωτικό σκηνικό με πειρατές και σκλάβους, καταιγίδες και απαγωγές, δολοφονίες και συνωμοσίες, οι περιπέτειες του Κόνραντ για να σώσει την αγαπημένη του Μεντόρα γεμίζουν την ιστορία αγάπης με ένα ακαταμάχητο πνεύμα περιπέτειας.

Το μπαλέτο Le Corsaire με τους κορυφαίους χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, Nicoletta Manni, Timofej Andrijashenko, Martina Arduino, Μarco Αgostino, Antonino Sutera, Mattia Semperboni και Antonella Albano και τους μαθητές της σχολής χορού της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου, που παρουσιάστηκε το 2018 είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό κανάλι RaiPlay.

Δείτε το μπαλέτο στο: https://www.raiplay.it/video/2020/03/Le-corsaire-ba9ab34c-7e9d-47fb-a496-c2e6e5fd1981.html

 

επιστροφή στην κορυφή