Menu

Royal Opera House: Το μπαλέτο Dances at a Gathering σε online προβολή στις 25 Σεπτεμβρίου

Το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου παρουσιάζει online την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, το μπαλέτο Dances at a Gathering σε χορογραφία Jerome Robbins (Τζερόμ Ρόμπινς) και σε μουσική Frederic Chopin (Φρεντερίκ Σοπέν). Το μπαλέτο προβάλλεται στο πλαίσιο του προγράμματος διαδικτυακών μεταδόσεων της Royal Opera House #OurHouseToYourHouse, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας μέσα από την ιστοσελίδα της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου (stream.roh.org.uk) έως και τις 25 Οκτωβρίου 2020 με ηλεκτρονικό εισιτήριο 2,70 ευρώ. 

Το μπαλέτο Dances at a Gathering του Jerome Robbins είναι ένα έργο με χορό για πέντε ζευγάρια, με μουσική για πιάνο του Frederic Chopin. Δημιουργήθηκε για το Mπαλέτο της Νέας Υόρκης το 1969 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το επόμενο έτος παρουσιάστηκε από το Royal Ballet του Λονδίνου και αυτή τη σεζόν επιστρέφει στο ρεπερτόριο του διάσημου θιάσου μπαλέτου μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια.

Ο Jerome Robbins αρχικά σκόπευε να χορογραφήσει ένα pas de deux για ένα γκαλά, αλλά στις πρόβες εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο κλασικό. Το πρώτο cast του Royal Ballet περιελάμβανε κορυφαία ονόματα του χορού όπως οι Monica Mason, Lynn Seymour, Antoinette Sibley, Anthony Dowell, Rudolf Nureyev και David Wall και αυτή η αναβίωση αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για το κοινό σήμερα να δει την σημερινή γενιά των χορευτών του Royal Ballet να αναλαμβάνει ένα τέτοιο έργο ορόσημο στην ιστορία του χορού.

Στην παράσταση που προβάλλεται online συμμετέχουν οι χορευτές του Royal Ballet, Luca Acri, Marianela Nuñez, Francesca Hayward, Yasmine Naghdi, Fumi Kaneko, Laura Morera, Alexander Campbell, William Bracewell, Federico Bonelli, Valentino Zucchetti. 

Περισσότερες πληροφορίες για τo πως μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση Dances at a Gathering στο: stream.roh.org.uk

επιστροφή στην κορυφή