Menu

H Μαρία Κουσουνή, Α' χορεύτρια της ΕΛΣ, μιλάει για την καριέρα της στο χορό στην εκπομπή Συν Γυναιξί

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ξεκινά η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Συν Γυναιξί" στην ΕΡΤ, αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες. Μία ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και τη σκηνοθεσία και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό, μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών. Με οικοδεσπότη τον γνωστό ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα. 

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, η Α' Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή απαντά στα ερωτήματα τι σημαίνει να είσαι πρίμα μπαλαρίνα, πόσο δύσκολος είναι αυτός ο δρόμος και τι θυσίες απαιτούνται. Η Μαρία Κουσουνή από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει χορεύτρια και τα κατάφερε. Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό, σήμερα είναι Α' Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχοντας ερμηνεύσει σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κορυφαία μπαλέτα και έχοντας λάβει εξαιρετικές κριτικές. 

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μπαίνει στα άδυτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, βλέπει τι περιλαμβάνει το 24ωρο μιας μπαλαρίνας υψηλού επιπέδου και μαθαίνει τι ρόλο έπαιξαν οι γυναίκες στην πορεία της Μαρίας Κουσουνή για την κορυφή. Παράλληλα, η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στις 20:00 μ.μ. στην ΕΡΤ2.

Πηγή: ert.gr

επιστροφή στην κορυφή