Menu

World Ballet Day: Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου επιστρέφει στις 29 Οκτωβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day), μετά την μεγάλη επιτυχία που έχει σημειώσει τα προηγούμενα χρόνια, τη φετινή χρονιά επιστρέφει στις 29 Οκτωβρίου 2020. Το κοινό σε όλο τον κόσμο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά, μέσω social media, όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια διάσημων θεάτρων, τα μαθήματα και τις πρόβες των χορευτών σπουδαίων θιάσων μπαλέτου. Φέτος η γιορτή αυτή του μπαλέτου έχει μεγαλύτερη σημασία καθώς στόχος της είναι να ενώσει τον κόσμο του χορού που δοκιμάζεται από τις προκλήσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

H World Ballet Day ξεκίνησε το 2014 και επιστρέφει το 2020 για έβδομη χρονιά δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ζωντανά όσα συμβαίνουν στα μαθήματα και τις πρόβες διάσημων θιάσων μπαλέτου όπως το Μπαλέτο Μπολσόι, το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου και το Μπαλέτο της Αυστραλίας μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς τους σε Facebook και Youtube. 

Το 2019 η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς προσέγγισε 315 εκατομμύρια χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο. Φέτος η πανδημία του covid-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στην παγκόσμια χορευτική κοινότητα καθώς οι χορευτές δεν μπορούσαν να κάνουν πρόβες ή να χορέψουν στην σκηνή για μήνες. Πλέον σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες για τον κορονοϊό, ο κόσμος του χορού αρχίζει σιγά σιγά να επιστρέφει στη σκηνή. Έτσι η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2020 θα προσφέρει μια εικόνα του τρόπου που οι θίασοι μπαλέτου ανταποκρίνονται στους νέους τρόπους με τον οποίο γίνονται οι πρόβες και οι παραστάσεις.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου 2020 καλεί τους θεατές να παρακολουθήσουν τα καθημερινά μαθήματα και τις πρόβες των χορευτών καθώς και ξεχωριστές συνεντεύξεις από γνωστούς καλλιτέχνες. Οι ζωντανές μεταδόσεις θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020 στις 5:00 π.μ. ώρα Ελλάδας με το Μπαλέτο της Αυστραλίας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το Μπαλέτο Μπολσόι σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα στις 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας. Ακολουθεί το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου στις 2:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας. 

Με πληροφορίες από: roh.org.uk

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή