Menu

World Ballet Day 2020: Oι πρόβες για τα μπαλέτα του Τσαϊκόφσκι με τους χορευτές του Μπαλέτου Μπολσόι (video)

Η Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου (World Ballet Day) φέτος επέστρεψε στις 29 Οκτωβρίου 2020 με ζωντανές μεταδόσεις από μεγάλα μπαλέτα. Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής γιορτής του χορού, για μία ημέρα το κοινό σε όλο τον κόσμο έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια μεγάλων θιάσων μπαλέτου, όπως τα μαθήματα χορού και τις πρόβες των χορευτών. Τη φετινή χρονιά, η καθιερωμένη πλέον World Ballet Day έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς ο στόχος της είναι να ενώσει ακόμη περισσότερα τον κόσμο του μπαλέτου που δοκιμάζεται από τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος online μεταδόσεων της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπαλέτου προβλήθηκαν τα μαθήματα χορού και οι πρόβες των χορευτών του Θεάτρου Μπολσόι σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα της Ρωσίας. Το πρόγραμμα του Μπαλέτου Μπολσόι φέτος είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 180 ετών από τη γέννηση του θρυλικού Π.Ι.Τσαϊκόφσκι. Έτσι προβλήθηκαν οι πρόβες από τα μπαλέτα: Η Ωραία Κοιμωμένη με τους χορευτές Anastasia Denisova και Egor Gerashchenko, Η Λίμνη των Κύκνων με τους χορευτές Olga Marchenkova και Artem Ovcharenko, Ο Καρυοθραύστης με το corps de ballet του Bolshoi Ballet, Ονέγκιν με τους χορευτές Olga Smirnova και Ruslan Skvortsov και ακόμη ένα απόσπασμα από το μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων με τους χορευτές Ekaterina Krysanova και Artemy Belyakov. 

Οι πρόβες αλλά και όσα είπαν διάσημοι χορευτές κατά τη διάρκεια του online προγράμματος του Μπαλέτου Μπολσόι, την Παγκόσμια Ημέρα του Μπαλέτου 2020 είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του Bolshoi Theatre στο Youtube, στην επίσημη σελίδα του Bolshoi Theatre στο Facebook και στην ιστοσελίδα worldballetday.com.

Δείτε παρακάτω το σχετικό video

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή