Menu

"Θυμήσου, σώμα…": Νέες χορογραφίες από το Μπαλέτο της ΕΛΣ στο 5ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στο πλαίσιο του 5ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη και καλλιτεχνική επιμέλεια Κωνσταντίνου Ρήγου, με τίτλο «Θυμήσου, σώμα…» παρουσιάζονται 12 νέες χορογραφίες κινηματογραφημένες σε απρόσμενους χώρους με τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Οι νέες χορογραφίες πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών θα προβληθούν online από 26 Μαΐου 2021 έως 22 Ιουνίου 2021 και θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στην GNO TV για 30 ημέρες μετά την πρεμιέρα τους. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στο 5ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο «Θυμήσου, σώμα…» θα δούμε δώδεκα ιστορίες χορού μικρού μήκους με τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ να δραπετεύουν από τη σκηνή του θεάτρου και να μεταφέρονται σε απρόβλεπτους χώρους της πόλης. Κάθε χώρος και μια ξεχωριστή εμπειρία, μια έντονη ανάμνηση, κάθε σώμα και μια ιστορία, μια ξεχωριστή αφήγηση.

Ένα ιδιαίτερο χορευτικό ταξίδι μέσα από μνήμες και αισθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έναρξη του Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα γίνει με το έργο Dancing Cloud, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του διακεκριμένου Α΄ Χορευτή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλεξάνταρ (Σάσα) Νέσκωβ.

Τις χορογραφίες των έργων υπογράφουν οι καλλιτέχνες: Χάρης Κούσιος, Θανάσης Σολωμός, Μαρία Κουσουνή, Ελευθερία Στάμου, Φώτης Διαμαντόπουλος, Τατιάνα Παπαδοπούλου, Εύα Γεωργιτσοπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Φώτης Νικολάου, Πέρσα Σταματοπούλου, Μιχάλης Θεοφάνους και Αλέξης Κυριακούλης. Τις μουσικές έχουν συνθέσει ο Ανδρέας Μουστούκης, η ελληνική αγγλόφωνη μπάντα StarWound, ο κιθαριστής Γιώργος Μουλουδάκης, ο οποίος επιπλέον ερμηνεύει έργα αφιερωμένα στον ίδιο από τους Μάνο Χατζιδάκι, Νίκο Κυπουργό και Νίκο Μαμαγκάκη, καθώς επίσης οι Σεμπάστιαν Διακάκης, Πέτρος Λειβαδάς, Αποστόλης Κουτσογιάννης, Δανάη Μπελοσίνοφ, Σταμάτης Πασόπουλος. Μέρος των έργων ερμηνεύει το μουσικό σύνολο Oros Ensemble.

Με πληροφορίες από: nationalopera.gr 

Δείτε περισσότερα για το 5ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της ΕΛΣ, «Θυμήσου, σώμα…» στο: tv.nationalopera.gr

επιστροφή στην κορυφή