Menu

Πως να φτιάξετε τον τέλειο κλασικό κότσο μπαλέτου – Συμβουλές από την ειδικό του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας

Ο κότσος εκτός από μια πρακτική λύση για τις μπαλαρίνες είναι και ένα αρκετά σικ και κλασικό χτένισμα. Τα βήματα για να φτιάξουμε τον τέλειο κότσο στα μαλλιά μας δίνει η υπεύθυνη περουκών του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας, Amelia Carrington-Lee μαζί με την πρώτη σολίστ του English National Ballet, Alison McWhinney.

Σε ένα video διάρκειας περίπου οκτώ λεπτών, η Amelia Carrington-Lee μοιράζεται τις συμβουλές της για ένα άψογο κότσο μπαλαρίνας φτιάχνοντας το συγκεκριμένο χτένισμα στα μαλλιά της ταλαντούχας μπαλαρίνας, Alison McWhinney. Χρησιμοποιεί μια χτένα με ουρά, μια βούρτσα, ένα λαστιχάκι μαλλιών, τσιμπιδάκια και φουρκέτες μαλλιών, δίχτυ μαλλιών και λακ.

Πρώτα δημιουργεί στα μαλλιά χωρίστρα στη μέση μέχρι το ύψος των αυτιών, αφήνοντας δύο τούφες μαλλιών δεξιά και αριστερά, έτσι ώστε να υπάρχει συμμετρία και από τις δύο πλευρές. Πιάνει τα μαλλιά σε αλογοουρά με το λαστιχάκι στο ύψος που βρίσκονται τα κόκκαλα στα μάγουλα. Ψεκάζει με λακ και τα χτενίζει καλά με την χτένα με ουρά ώστε να είναι ομοιόμορφα. Στη συνέχεια μαζεύει και τις δύο τούφες δεξιά και αριστερά χρησιμοποιώντας την χτένα ενώνοντας τις με την αλογοουρά με τσιμπιδάκια. Με τις παλάμες των χεριών της τα στηρίζει και προσθέτει τσιμπιδάκια και λακ. Στηρίζει στην αλογοουρά το δίχτυ μαλλιών και τα τυλίγει σε σχήμα κότσου. Προσθέτει φουρκέτες και λακ και ο κλασικός κότσος είναι έτοιμος.

Δείτε παρακάτω το video του English National Ballet

Πηγή instagram @englishnationalballet

επιστροφή στην κορυφή