Menu

Οι παραγωγές μπαλέτου και όπερας που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν στη Σκάλα του Μιλάνου

Η νέα σεζόν παραστάσεων στη Σκάλα του Μιλάνου έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακές παραγωγές. Το διάσημο θέατρο πλέον είναι έτοιμο να υποδεχτεί περισσότερο κοινό, μετά την άρση κάποιων περιορισμών κατά της πανδημίας του κορονοϊού, με τις πρώτες παραστάσεις να έχουν γίνει sold out. Το πρόγραμμα της Σκάλας του Μιλάνου και τη νέα σεζόν περιλαμβάνει πολλές ξεχωριστές παραγωγές και διάσημα έργα μπαλέτου που θα εντυπωσιάσουν το κοινό.

Οι παραστάσεις στη Σκάλα του Μιλάνου, αυτό το μήνα, ξεκίνησαν με την διάσημη όπερα "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" σε σκηνοθεσία Riccardo Chailly και το έργο χορού Madina των καλλιτεχνών Fabio Vacchi και Mauro Bigonzetti με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές Roberto Bolle και Antonella Albano. Επίσης το πρόγραμμα της Σκάλας του Μιλάνου περιλαμβάνει την όπερα Il Turco In Italia από 13 έως 25 Οκτωβρίου, συναυλίες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας RAI, την όπερα του Φραντσέσκο Καβάλι, La Calisto από 30 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου, το μπαλέτο Δον Κιχώτης σε χορογραφία Rudolf Nureyev με τους χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου από 29 έως 31 Οκτωβρίου καθώς και την όπερα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Το ελιξίριο του έρωτα από 9 έως 23 Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις χορού του νέου προγράμματος της Σκάλας του Μιλάνου

Madina 

Ένα έργο που ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2020, αλλά η παρουσίαση του αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έτσι το έργο Madina, μια από πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, τον Οκτώβριο 2021 στη Σκάλα του Μιλάνου με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές Roberto Bolle και Antonella Albano και άλλους ταλαντούχους χορευτές του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου. Το λιμπρέτο είναι βασισμένο σε μυθιστόρημα του 2008 της Γαλλίδας συγγραφέως Emmanuelle de Villepin (Εμανουέλ ντε Βιλπέν) που αρχικά είχε σχεδιαστεί για όπερα αλλά τελικά προσαρμόστηκε σε μπαλέτο. Το έργο Madina φέρνει στη σκηνή θέματα της επικαιρότητας όπως η τρομοκρατία, ο πόλεμος και η βία κατά των γυναικών. Η μουσική του μπαλέτου είναι ενός από τους πιο γνωστούς Ιταλούς συνθέτες, του Fabio Vacchi (Φάμπιο Βάκι). Η χορογραφία είναι του καταξιωμένου χορογράφου Mauro Bigonzetti (Μάουρο Μπιγκοντσέτι).

Don Quixote 

Το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή με το μπαλέτο Δον Κιχώτης. Μια παραγωγή του καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου Manuel Legris (Μάνουελ Λεγκρίς) βασισμένη στην παραγωγή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ με τη μουσική του Ludwig Minkus. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι κορυφαίοι χορευτές Nicoletta Manni, Alice Mariani, Virna Troppi, Martina Arduino, Timofej Andrijashenko, Mattia Semperboni, Claudio Coviello, Nicola Del Freo.

Πηγές: milano.repubblica.it, teatroallascala.orgconnessiallopera.it 

Φωτογραφίες: Instagram @teatroallascala

επιστροφή στην κορυφή