Menu

Το μπαλέτο Swan Lake σε παραγωγή Alexei Ratmansky με το Miami City Ballet (video)

Το κλασικό μπαλέτο "Η Λίμνη των Κύκνων" σε παραγωγή του διάσημου χορογράφου Alexei Ratmansky (Αλεξέι Ρατμάνσκι) με το Miami City Ballet κάνει πρεμιέρα αυτό το μήνα στο Μαϊάμι.

Η εντυπωσιακή παραγωγή του Alexei Ratmansky, σε μουσική Π.Ι Τσαϊκόφσκι, βασίζεται στην πρωτότυπη παραγωγή των Marius Petipa και Lev Ivanov του 1895. Ειδικότερα πρόκειται για μια αναβίωση του κορυφαίου μπαλέτου που βασίζεται στις σημειογραφίες έργων του ρεπερτορίου κλασικού μπαλέτου που δημιουργήθηκαν υπό την επίβλεψη του χορευτή, χορογράφου και διευθυντή του Μπαλέτου Mariinsky από το 1894 έως το 1918, Nikolay Sergeyev (Νικολάι Σεργκέγεφ). Ο Σεργκέγεφ έφυγε από τη Ρωσία το 1919 παίρνοντας μαζί του όλες τις σημειογραφίες. Ο Ρατμάνσκι μελετώντας τα αρχεία από τις σημειογραφίες, με τη μέθοδο τεκμηρίωσης της χορογραφίας του χορευτή Vladimir Stepanov, εφάρμοσε κάποιες αλλαγές στο μπαλέτο. 

Η Λίμνη των Κύκνων σε χορογραφία Alexei Ratmansky αρχικά παρουσιάστηκε από το Μπαλέτο της Ζυρίχης και το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου. Από το Miaimi City Ballet είχε αρχικά προγραμματιστεί η παραγωγή να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η πρεμιέρα του μπαλέτου αναβλήθηκε και τελικά παρουσιάζεται αυτή τη σεζόν. Tα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Jérôme Kaplan και βασίζονται στην πρωτότυπη παραγωγή. Δύο διαφορές στην παραγωγή Ratmansky είναι ότι οι tutu των κύκνων είναι σε σχήμα καμπάνας και η Odette φοράει στο κεφάλι στέμμα αντί για φτερά. 

Το μπαλέτο Swan Lake με το Miami City Ballet θα παρουσιαστεί από 11 έως 27 Φεβρουαρίου στο Μαϊάμι, στο Γουέστ Παλμ Μπιτς και στο Φορτ Λοντερντέιλ.

Πηγές: miamiherald.compointemagazine.com

Φωτογραφίες από Instagram @miamicityballet

Δείτε παρακάτω ένα video από τις πρόβες της παράστασης που έχει δημοσιευτεί στον επίσημο λογαριασμό του Miami City Ballet στο instagram @miamicityballet.

επιστροφή στην κορυφή