Menu

Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης: Εικόνες από το μπαλέτο "Ο Κουρσάρος" με μεγάλα αστέρια του χορού

Το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης παρουσίασε από 10 έως και 15 Μαΐου 2022 το κορυφαίο μπαλέτο "Le Corsaire" (Ο Κουρσάρος) σε μουσική Adolphe-Charles Adam, Cesare Pugni, Léo Delibes, Riccardo Drigo και σε χορογραφία του διάσημου πρώην etoile χορευτή του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού και χορογράφου José Carlos Martínez στο Teatro Costanzi.

Στο μπαλέτο πρωταγωνιστούν μεγάλα αστέρια του μπαλέτου όπως η πρίμα μπαλαρίνα του Royal Ballet, Marianela Núñez, ο κορυφαίος χορευτής του Royal Ballet, Vadim Muntagirov, καθώς και η κορυφαία χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας, Maia Makhateli. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μεγάλη αυτή παραγωγή πρωταγωνιστεί και ο πρώην κορυφαίος χορευτής του Μπαλέτου Μπολσόι, Jacopo Tissi, ο οποίος μόλις ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία έφυγε από τη Ρωσία και επέστρεψε στη γενέτειρά του, την Ιταλία, όπου την επόμενη σεζόν θα χορέψει ως guest artist με το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου.

Ο Κουρσάρος που παρουσιάστηκε στην Όπερα της Ρώμης (Teatro dell'Opera di Roma) είναι μια νέα παραγωγή που δημιούργησε ο γνωστός χορογράφος, José Carlos Martínez για το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης το 2020, αλλά δεν παρουσιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Τώρα ανέβηκε στην Όπερα της Ρώμης και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό. 

Στην πρεμιέρα της μεγάλης αυτής παραγωγής του Κουρσάρου, η διάσημη μπαλαρίνα Marianela Núñez έκανε το ντεμπούτο της στο ρόλο της Medora. Ο μαέστρος Alexei Baklan διηύθυνε την Ορχήστρα της Όπερας της Ρώμης, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Francesco Zito και οι φωτισμοί του Vinicio Cheli. Εκτός από τους κορυφαίους χορευτές που ερμηνεύουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην παράσταση συμμετέχουν οι ταλαντούχοι χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Ρώμης.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι κριτικοί ανακήρυξαν το μπαλέτο Κουρσάρος για την Όπερα της Ρώμης, ως την Κλασική Παραγωγή της Χρονιάς στα βραβεία Βραβεία Danza&Danza 2020 που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο του 2021. «Ο Κουρσάρος ήταν πάντα για μένα ένα από τα πιο σημαντικά μπαλέτα του ρεπερτορίου, ένα κλασικό έργο με πολύ χορό και μια σημαντική δουλειά για τους χορευτές μας. Η παρουσίασή του το 2020 στη Ρώμη με τον Martínez ήταν μια μοναδική ευκαιρία και μετά από δύο χρόνια παύσης επιτέλους επέστρεψε στη σκηνή μας», είπε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Μπαλέτου της Όπερας της Ρώμης και πρώην etoile χορεύτρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Eleonora Abbagnato.

Με πληροφορίες από: gramilano.comilsussidiario.net

Δείτε παρακάτω εικόνες από την παράσταση Le Corsaire στην Όπερα της Ρώμης που δημοσιεύτηκαν στον επίσημο λογαριασμό του Teatro dell'Opera di Roma στο Instagram.

επιστροφή στην κορυφή