Menu

Οι εντυπωσιακές χορογραφίες στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για το 2023

Για ακόμη μια χρονιά η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του νέου έτους στη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής της Βιέννης (Musikverein). Ένα μουσικό υπερθέαμα που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για το 2023 διηύθυνε ο διάσημος μαέστρος και Μουσικός Διευθυντής της Ορχήστρας του Κλίβελαντ, Φραντς Βέλσερ-Μεστ (Franz Welser-Möst). Ένα μουσικό ταξίδι με τις υπέροχες μελωδίες των τεσσάρων μελών της οικογένειας Στράους αλλά και με έργα των Ziehrer, Suppè και Hellmesberger ΙΙ. 

Ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας ήταν και οι εντυπωσιακές χορογραφίες που παρουσιάστηκαν από τους διάσημους χορευτές του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης. Τη φετινή χρονιά παρουσιάστηκαν χορογραφίες του καταξιωμένου Βρετανού χορογράφου, Ashley Page. Τα περίτεχνα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν από την διάσημη σχεδιάστρια μόδας, Emma Ryott.

Πιο συγκεκριμένα στη Συναυλία Vienna New Year's Concert 2023 συμμετείχαν οι ταλαντούχοι χορευτές του Vienna State Ballet, Maria Yakovleva, Lourenco Ferreira, Hyo-jung Kang, Calogero Failla, Olga Esina, Marcos Menha, Sonia Dvorak, Davide Dato, Aleksandra Liashenko, Marian Furnica. Οι χορογραφίες του Ashley Page στη φετινή συναυλία ήταν σε μουσική των Josef Strauss, Eduard Strauss και Johann Strauss (Son) και γυρίστηκαν στα κάστρα Laxenburg, στο Αββαείο του Μελκ και στο Garden Pavillon. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης στο ERTFLIX

Δείτε παρακάτω ορισμένες εντυπωσιακές εικόνες από την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης που δημοσιεύτηκαν στον επίσημο λογαριασμό του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης στο Instagram.

επιστροφή στην κορυφή