Menu

Chrismas Theater: Εντυπωσιακές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε

  • Κατηγορία Νέα

Ξεχωριστές παραστάσεις και συναυλίες έρχονται φέτος στο μεγαλύτερο θέατρο της Αθήνας. Οι εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2023, στο Christmas Theater. 

ΙΛΙΑΔΑ του ΟΜΗΡΟΥ σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη - Από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη, η Χριστίνα Κουλουμπή και οι συνεργάτες τους έρχονται στο Christmas Theater για να μας παρουσιάσουν την παράσταση ΙΛΙΑΔΑ του ΟΜΗΡΟΥ. Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή με μια νέα σκηνοθετική ματιά αλλά και με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ειδικά εφέ και βιντεοπροβολές, αξιοποιούν τις μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες του Christmas Theater και παρουσιάζουν το έπος του Ομήρου, την συγκλονιστική ΙΛΙΑΔΑ! Ένα έργο που θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους...

PINK FLOYD Tribute by ECHOES - Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 

Οι Pink Floyd, οι γίγαντες της progressive και art rock μουσικής, ο μονόλιθος της ιστορίας της ροκ μουσικής. Οι Pink Floyd είναι μια από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων των εποχών και έχουν πλέον κατακτήσει τη θέση τους ανάμεσα στους Θεούς της Ροκ! Από τον πρόωρο θάνατο του πιανίστα των Pink Floyd, Richard Wright το 2008, είναι δυστυχώς ξεκάθαρο πως δε θα εμφανιστούν με την original μπάντα ξανά.

Έτσι λοιπόν, το Pink Floyd Tribute band, Echoes, συνεχίζει να κουβαλάει μαζί του την πλούσια κληρονομιά της θρυλικής αυτής μπάντας. Το σόου “Pink Floyd’s students” το έχει αποδείξει πολύ εντυπωσιακά αυτό τα πρόσφατα χρόνια σε πάνω από 500 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ με τους Hooters, τον Joe Cocker, τους Ten Years After και πολλούς ακόμα, εμπνέοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου! Το Echoes αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες Tribute μπάντες παγκοσμίως και αυτό φάνηκε και από το live album τους το 2019: “Live frome the dark side”, στην οποία συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της διεθνούς ποπ και ροκ σκηνής όπως ο Michael Sadler, ο Midge Ure και ο Geoff Tate.

Οι Echoes πάνε το κοινό τους ένα μεγάλο συναισθηματικό ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Από το “Ummagumma στο “Middle”, “Dark side of the moon”, “Wish you were here”, “Animals” και “The wall”, μέχρι και την μετά τον Waters εποχή. Μαζί με τα κλασικά “Best of Pink Floyd”, στο setlist συμπεριλαμβάνονται και κάποιες σχεδόν ξεχασμένες δουλειές τους.

Παρόλα αυτά, μια συναυλία των Echoes δεν αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι. Αντιθέτως, η μπάντα διακρίνεται από shows με μεγάλη αγάπη και χαρά για τη μουσική που παίζουν, προσοχή στη λεπτομέρεια, δυναμικό ήχο και φυσικά, περίσσιο σεβασμό για τις αυθεντικές εκτελέσεις, οι οποίες φυσικά παραμένουν αιώνιες και πάντα επίκαιρες.

Ακόμα, τα shows των Echoes, σύμφωνα με το μοντέλο των συναυλιών των Pink Floyd, υπάρχουν έξτρα σκηνικές προσθήκες, πολλά φωτιστικά τεχνάσματα, βιντεοπροβολές και άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που υπήρχαν στις συναυλίες των Pink Floyd.

Τα μέσα έχουν αγαπήσει τη δουλειά των Echoes. Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα WAZ μίλησε για “ένα απλά πανέμορφο performance”, η εφημερίδα GNZ είπε πως “Οι Echoes έχουν αποδείξει πως είναι οι εκλεκτοί, οι ιδανικοί συνεχιστές των Pink Floyd”. Τέλος, η εφημερίδα Rhine Palatinate εκφράζει τον θαυμασμό της λέγοντας πως “Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το κάνει καλύτερα. Σπάνια μπορεί κάποιος με σώας τας φρένας να πει πως το αντίγραφο, φτάνει σχεδόν στο επίπεδο του αυθεντικού και το κοιτάει κατάματα. Όμως αυτό συμβαίνει με τους Echoes. Είναι σαν να έχουν κάνει δικό τους κάθε κομμάτι με τρομερή αφοσίωση. Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τίμησαν όσο κανείς άλλος τους ήρωές τους”.

Το κοινό, λοιπόν, μπορεί να περιμένει-με όλη τη σημασία της λέξης- ένα αξέχαστο ατμοσφαιρικό event!

Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ - CLASSICAL BALLET OF EASTERN EUROPE - Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 

H Λίμνη των Κύκνων, η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ήταν η πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του μεγάλου συνθέτη. Ο χρόνος τον δικαίωσε. Παρόλο που αρχικά αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η συνέχεια ήταν αποθεωτική. Η Λίμνη των Κύκνων εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του που κέρδισε μία από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά των θεατών παγκοσμίως. Όχι μόνο θεωρείται σε κάθε εποχή μια σύγχρονη παράσταση μπαλέτου, αλλά η τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ είναι σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο κεφάλαιο του κλασικού μπαλέτου.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Έτσι η πριγκίπισσα Οντέτ περνά τη ζωή της παγιδευμένη στη μορφή κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το μαύρο κύκνο που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ όμως, ξεφεύγει από την παγίδα του μάγου, τα μάγια λύνονται, παίρνει στην αγκαλιά την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό. Η ιστορία βασίζεται σε λαϊκά παραμύθια καθώς και σε ένα αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι έντυσε μεταξύ 1875 και 1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο.

Η Λίμνη των Κύκνων παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο χώρο του μπαλέτου και δεν είναι τυχαίο πως τα γνωστότερα ονόματα της
διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως δοκιμάζουν το ταλέντο και την έμπνευσή τους σε αυτό το έργο. Ανάμεσα στους
χορευτές και τις χορεύτριες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν τους κύριους ρόλους της παράστασης, υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Βλάσλαβ Νιζίνσκι, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μαργκότ Φοντέιν, Ταμάρα Τουμάνοβα, Φρέντερικ Άστον.
Σήμερα η Λίμνη των Κύκνων θεωρείται ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα
των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

INTERNATIONAL CLASSICAL BALLET OF EASTERN EUROPE

To Classical Ballet of Eastern Europe δημιουργήθηκε το 1945 στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας. Η Όπερα της πόλης και η Εθνική Ακαδημία Μπαλέτου φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι το διάσημο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Μπαλέτου Ανατολικής Ευρώπης στο οποίο συμμετέχουν και έχουν βραβευτεί μεγάλοι σολίστ και χορευτές από τα πιο γνωστά μπαλέτα της Ανατολικής Ευρώπης (Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Μολδαβία, Λευκορωσία, Βουλγαρία κ.α.). Κάθε χρόνο το μπαλέτο προσκαλεί σολίστ και χορευτές που βραβεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και με την συμμετοχή τους οργανώνει την περιοδεία του σε όλο τον κόσμο με μια διάσημη παράσταση κλασικού μπαλέτου. Αμέσως μετά την περιοδεία του στην Γαλλία τον Οκτώβριο του 2023, το Classical Ballet Of Eastern Europe έρχεται στην Αθήνα τον Νοέμβριο, για να παρουσιάσει την Λίμνη των Κύκνων.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ «Οι δικοί μου άνθρωποι» - 30 χρόνια λόγια για τραγούδια - Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Ο Οδυσσέας Ιωάννου είναι ο ποιητής, ο συγγραφέας, ο χρονογράφος, ο στιχουργός, ο ραδιοφωνικός παραγωγός, μιας γενιάς που μεγάλωσε μαζί του από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και συνεχίζει να μεγαλώνει και να ταξιδεύει μέχρι και σήμερα.

Συνέβαλε στη διαμόρφωση  του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού σε μία δύσκολη και μεταβατική περίοδο.

 Ένας άνθρωπος που ώθησε την ενηλικίωσή μας στα μονοπάτια που τρέχει σήμερα εγγράφοντας το εντελώς δικό του αποτύπωμα μέσα μας νοηματοδοτώντας το προφανές με άλλη ουσία.

Προορατικός και μοναδικός στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, οι στίχοι του φωσφορίζουν και ξεχωρίζουν.

Μικρές νοθείες, Βυθισμένες άγκυρες, Το παιχνίδι παίζεται, Έφηβα γεράκια, Το δίκιο μου, Στα είπα όλα, Δεν έχω χρόνο μάτια μου, Στης Ψυχής το παρακάτω, Για όλα ικανοί, Το όνομά μου, Οι πρώτες λέξεις, Μαμά, Σαν ναυαγός, είναι ορισμένοι τίτλοι από τα πολλά τραγούδια του που αγαπήσαμε.

ORIGINAL ENIGMA VOICES - Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 

«Σβήσε το φως, πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκουράσου… Άσε το ρυθμό να γίνει ο φάρος σου.»
 
Για μία και μοναδική νύχτα η Αθήνα θα κουνηθεί στους ρυθμούς του "Sadeness", "Return to Innocence", "Gravity of Love" και πολλών ακόμα αξέχαστων κομματιών τον Enigma που όλοι αγαπήσαμε.

Τρεις υποψηφιότητες για Grammy, 70 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, πάνω από 100 χρυσές και πλατινένιες πιστοποιήσεις πωλήσεων άλμπουμ και αυτό είναι μόνο ένα ορατό μέρος του μυστηρίου των Enigma project.

Οι Andru Donalds, Angel X και Fox Lima των οποίων οι φωνές βρίσκονταν πίσω από πολλά τραγούδια του Enigma εμφανίστηκαν ως "Original Enigma Voices" σε ένα πρώτο μέρος μιας παγκόσμιας περιοδείας την άνοιξη του 2019. Μαζί με την ορχήστρα εγχόρδων και τη ζωντανή μπάντα οι επικείμενες 2ωρες συναυλίες περιείχαν την πλειονότητα των δημοφιλών τραγουδιών των Enigma με μια συγχώνευση κλασικών και μοντέρνων στοιχείων που φέρουν την υπογραφή τους.

Ιδρυμένο τη δεκαετία του 1980 από έναν Γερμανό παραγωγό, τον Michael Cretu, το project Enigma γοήτευσε εκατομμύρια ακροατές με μοναδικούς και εμβληματικούς ήχους που δεν συγκρίνονται με τίποτα. Η σύνθεση μουσικών στυλ, γρηγοριανών ψαλμών, έθνικ ψαλμών, εκκλησιαστικών καμπάνων, οργάνων και παρόμοιων οργάνων δημιουργεί έναν πολύ ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό και μερικές φορές ακόμη και ψυχεδελικό ήχο. Συντριπτικές πωλήσεις δίσκων και συνάμα κρυμμένα πρόσωπα έχουν καταστήσει τους Enigma ένα από τα πιο δημοφιλή και μυστηριώδη μουσικά project των τελευταίων δεκαετιών. Η επιτυχία των Enigma αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες και παραγωγούς, όπως το project Gregorian που ερμηνεύει σύγχρονα ποπ και ροκ τραγούδια με ύφος εμπνευσμένο από το γρηγοριανό άσμα.

Η Αθήνα θα αποτελέσει με τη σειρά της έναν σταθμό στο παγκόσμιο τουρ των Original Enigma Voices για το 2023 που έχει ήδη αγαπηθεί από πολλές πόλεις!

Φανατικοί οπαδοί τους ανά τον κόσμο απελευθερώνουν το ενθουσιασμό μιας ολόκληρης γενιάς στον ήχο του "Return To Innocence" και συνεπαίρνονται από την μοναδική ικανότητα των Original Enigma Voices  να ξεπερνούν γλώσσες, πολιτισμούς και είδη, όλα μαζί σε μια ρυθμική δύναμη.

Προπώληση εισιτηρίων: 211 7701700, www.more.com & www.ct.gr 

επιστροφή στην κορυφή