Menu

Η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας έρχεται 12 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια ξεχωριστή συναυλία. Η παγκόσμια περιοδεία του 2023 αφιερώνεται στην 120η επέτειο του μεγάλου Αρμένιου συνθέτη Αράμ Χατσατουριάν και στην 150η επέτειο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Η παγκόσμια περιοδεία περιλαμβάνει τρεις χώρες – Ελλάδα, ΗΠΑ και Καναδά. Οι εμφανίσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο Roy Thomson Hall του Τορόντο, στο La Maison Symphonique του Μόντρεαλ και η τελευταία συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Boston Symphony Hall.

Ο αρμενικής καταγωγής συνθέτης Αράμ Χατσατουριάν γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1903. Είναι περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό για το “Κοντσέρτο για Πιάνο” καθώς και για τα μπαλέτα “Gayane” και “Σπάρτακος”. Υπέρμαχος και συνεχιστής της παράδοσης της Εθνικής Σχολής της Αγίας Πετρούπολης, υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο της κλασικής σύνθεσης στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Επιστημών, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατίας της Αρμενίας καθώς και της Πρεσβείας της Αρμενίας στην Ελλάδα.

«Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αρμενίας»

12 Νοεμβρίου 2023, 20:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα: Χρήστος Λαμπράκης

Διοργώνση: CH Theater 

Eισιτήρια: megaron.gr

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή