Menu

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης 2024: Οι μαγευτικές μελωδίες και οι εντυπωσιακές χορογραφίες

H Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, για μία ακόμη χρονιά, μας κάλεσε να υποδεχτούμε το νέο έτος με μια ξεχωριστή συναυλία γεμάτη υπέροχες μελωδίες και χορό. Η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης (Musikverein). Προβλήθηκε σε περισσότερες από 90 χώρες και την παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Στο πόντιουμ της χρυσοποίκιλτης αίθουσας του Μεγάρου Μουσικής της Βιέννης βρέθηκε για δεύτερη φορά (μετά το 2019) ο Βερολινέζος αρχιμουσικός Christian Thielemann (Κρίστιαν Τίλεμαν)

Φέτος, ακούστηκαν 15 έργα - τα 9 για πρώτη φορά στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης- φυσικά μαζί με τα πολυαναμενόμενα εκτός προγράμματος. 

Πέραν των τεσσάρων μελών της δυναστείας Στράους (Γιόχαν Α΄, Γιόχαν Β’, Γιόζεφ, Έντουαρντ), θα ακουστούν έργα των Komzák, Ziehrer, Hellmesberger ΙΙ, Lumbye και Bruckner, του τελευταίου για τα 200 χρόνια από τη γέννησή του.

Οι κορυφαίοι χορευτές του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης χόρεψαν υπό τους ήχους των έργων «Ischler Walzer» του Johann Strauss και «Wiener Bürger» του Carl Michael Ziehrer σε χορογραφία του Davide Bombana και με κοστούμια σχεδιασμένα από την Susanne Bisovsky

Το μεγάλο μουσικό γεγονός της νέας χρονιάς διάρκειας 150 λεπτών μεταδόθηκε στη χώρα μας από την ΕΡΤ1, σε απευθείας μετάδοση την Πρωτοχρονιά και πλέον είναι διαθέσιμο στο ERTFILX, όπου μπορείτε να το παρακολουθήσετε. 

Δείτε παρακάτω ορισμένα στιγμιότυπα από την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για το 2024 που έχουν δημοσιευτεί στον επίσημο λογαριασμό του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βιέννης στο Instagram @wienerstaatsballettofficial.

επιστροφή στην κορυφή