Menu

Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2019: Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα για τη γιορτή της τέχνης του χορού

Πολλές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στην Αθήνα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα του Χορού 2019 που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 29 Απριλίου. Έτσι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η Εθνική Λυρική Σκηνή έχουν ετοιμάσει την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 ένα πλούσιο πρόγραμμα από εκδηλώσεις χορού για το κοινό.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 29 Απριλίου, την ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), του δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους όσους ασχολούνται με την συγκεκριμένη τέχνη.

Φέτος το πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει μαθήματα χορού και εκδηλώσεις capoeira, popping, latin, breakdance, tango, tap dancing, swing, μαθήματα μπαλέτου για παιδιά και εφήβους, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, σεμινάρια χοροθεραπείας και τεχνικής σύγχρονου χορού αλλά και επιδείξεις από τη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και άλλες ομάδες χορού. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία του ΚΠΙΣΝ από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Το Μπαλέτο της ΕΛΣ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Χορού 2019 θα παρουσιάσει το τρίπτυχο χορού “Από τη Ρωσία με αγάπη”. Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει τρία μπαλέτα του κορυφαίου συνθέτη Ιγκόρ Στραβίνσκι (1882-1971), την “Ιεροτελεστία της Άνοιξης”, το “Τραγούδι του αηδονιού” και τους “Γάμους” σε χορογραφία Δάφνι Κόκκινου, Μάρκο Γκαίτε και Κωνσταντίνου Ρήγου αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη παράσταση θα παρουσιαστεί στις 18:30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ενώ μετά το τέλος της θα γίνει η προβολή των Stravinsky Miniatures, μιας σειράς έξι πρωτότυπων έργων μουσικής και χορού από νέους συνθέτες και χορογράφους με αφετηρία το έργο του Στραβίνσκι και τη συμμετοχή των σπουδαστών της Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ και μουσικών της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ). 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο disco πάρτυ στην Αγορά που θα ξεκινήσει στις 21:30 με τον DJ Constantin.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.snfcc.org/danceday 

Φωτογραφίες από facebook National Opera of Greece

Πηγές: in.gr, sansimera.gr

 

Πολυμέσα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Μαθήματα μπαλέτου για παιδιά, χορός και μουσική στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και σεμινάρια σε διαφορετικά σημεία του ΚΠΙΣΝ! Την Κυριακή 21/04 ζήστε μια ημέρα γεμάτη χορό που κορυφώνεται με το @greek_national_opera_ballet να παρουσιάζει το μοναδικό τρίπτυχο χορού Από τη Ρωσία με αγάπη, φέρνοντας στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος τρία σπουδαία μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι. ????: Δημήτρης Σακαλάκης, Κωνσταντίνος Ρήγος Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα στο snfcc.org/danceday Επιμέλεια: @rigosk Η είσοδος για όλες τις δράσεις της ημέρας είναι ελεύθερη, εκτός από την προγραμματισμένη παράσταση Από τη Ρωσία με αγάπη στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. // #Ballet classes for kids, dance and music at the Stavros Niarchos Park and seminars synthesize a full day at different locations of SNFCC! On Sunday 21/04 celebrate #dance with-day long events culminating in the GNO Ballet presenting From Russia with love featuring three renowned #choreographers revisiting seminal works of Igor Stravinsky. Entrance is free, except for the scheduled performance From Russia with love at the Stavros Niarchos Hall.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SNFCC (@snfcc) στις

επιστροφή στην κορυφή