Menu

Παρακολουθήστε τις πρόβες του Royal Ballet για το μπαλέτο Η Λίμνη των Κύκνων

Το Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, όπως και οι περισσότεροι διάσημοι θίασοι μπαλέτου του κόσμου, δίνει τη δυνατότητα στους θαυμαστές του να παρακολουθούν μέσα από προγραμματισμένες ζωντανές μεταδόσεις στα social media, τις πρόβες των χορευτών για διάφορα μπαλέτα του ρεπερτορίου του. Έτσι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:30 μ.μ., είναι προγραμματισμένη ζωντανή μετάδοση στο κανάλι του Royal Opera House στο YouTube, από τις πρόβες για το αριστουργηματικό μπαλέτο "Η Λίμνη των Κύκνων". Το συγκεκριμένο μπαλέτο παρουσιάζεται στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου από 5 Μαρτίου έως 16 Μαΐου 2020. Στις παραστάσεις του κλασικού μπαλέτου του Τσαϊκόφσκι συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές, σολίστ και corps de ballet του Royal Ballet.

Το μπαλέτο παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή του διάσημου χορογράφου Liam Scarlett. Παραμένοντας πιστός στην αρχική χορογραφία των Marius Petipa και Lev Ivanov, ο Liam Scarlett προσθέτει τη δική του χορογραφία με τα υπέροχα σκηνικά του John Macfarlane δίνοντας νέα πνοή στο πιο γνωστό και αγαπημένο κλασικό μπαλέτο. Ολόκληρος ο διάσημος θίασος μπαλέτου λάμπει στη σκηνή παρουσιάζοντας την ιστορία μιας καταδικασμένης αγάπης, ενός έργου που μεταβαίνει από γενιά σε γενιά. Η κλασική μουσική του Τσαϊκόφσκι συνδυάζεται με την εξαιρετική χορογραφία από το grand pas de deux του πρίγκιπα Siegfried με την Odile έως το χορό των κύκνων στη λίμνη. 

Να σημειωθεί ότι επιλεγμένες παραστάσεις του Royal Ballet παρουσιάζονται σε ζωντανή μετάδοση σε κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο. Η προβολή του μπαλέτου Η Λίμνη των Κύκνων στους κινηματογράφους είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου 2020. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 θα παρουσιαστεί live στον κινηματογράφο το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη, το οποίο θα προβληθεί και στα Village Cinemas. 

Δείτε παρακάτω το video της προγραμματισμένης ζωντανής μετάδοσης στις 13 Φεβρουαρίου 2020 με τις πρόβες των χορευτών του Royal Ballet για το μπαλέτο Swan Lake.

Με πληροφορίες από: roh.org.uk

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή