Menu

New York City Ballet: Εγκαινιάζει την ανοιξιάτικη ψηφιακή σεζόν με την προβολή κορυφαίων παραστάσεων

Το μπαλέτο της Νέας Υόρκης, το οποίο είχε προηγουμένως ακυρώσει το πρόγραμμα παραστάσεων της ανοιξιάτικης σεζόν 2020 λόγω κορονοϊού, ξεκίνησε μια ψηφιακή εαρινή σεζόν από τις 21 Απριλίου. Η διαδικτυακή σεζόν θα συνεχιστεί για έξι εβδομάδες, με προβολές παραστάσεων μπαλέτου κάθε Τρίτη και Παρασκευή το βράδυ στις 8 pm ET (κάθε Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα στις 3 π.μ. ώρα Ελλάδας), έως τις 29 Μαΐου. Κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 72 ώρες στο επίσημο κανάλι του New York City Ballet στο Youtube, στην επίσημη σελίδα του New York City Ballet στο Facebook και στην επίσημη ιστοσελίδα του https://www.nycballet.com/.

Το πρόγραμμα διαδικτυακών μεταδόσεων του New York City Ballet περιλαμβάνει κορυφαία μπαλέτα και αποσπάσματα από μπαλέτα, από το ρεπερτόριο του διάσημου θιάσου μπαλέτου, των χορογράφων George Balanchine και Jerome Robbins και σύγχρονα έργα των χορογράφων της σημερινής εποχής. Τα μπαλέτα και τα αποσπάσματα έχουν επιμεληθεί, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του NYCB, Jonathan Stafford, η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια, Wendy Whelan και ο Resident Choreographer και Artistic Advisor, Justin Peck. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μπαλέτα που μαγνητοσκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια ζωντανών παραστάσεων τις τελευταίες σεζόν. Κάθε διαδικτυακή προβολή περιλαμβάνει έναν πρόλογο από έναν από τους καλλιτέχνες του NYCB, συμπεριλαμβανομένου του καλλιτεχνικού προσωπικού, των χορογράφων, των χορευτών και των μουσικών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 21 Απριλίου με το μπαλέτο Allegro Brillante του Balanchine που μαγνητοσκοπήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017, με τους κορυφαίους χορευτές Tiler Peck και Andrew Veyette, με έναν πρόλογο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του NYCB, Jonathan Stafford. Η επόμενη προβολή είναι προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο Rotunda του Justin Peck, που μαγνητοσκοπήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, με μουσική του συνθέτη Nico Muhly.

Το πρόγραμμα για την ψηφιακή σεζόν περιλαμβάνει παραστάσεις με τους κορυφαίους χορευτές του New York City Ballet σε έργα των χορογράφων Kyle Abraham, Mauro Bigonzetti, Alexei Ratmansky, Gianna Reisen, Pam Tanowitz και Christopher Wheeldon.

Πρόγραμμα προβολών

Παρασκευή 24 Απριλίου
Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου Rotunda του Justin Peck που μαγνητοσκοπήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2020.
Συμμετέχουν οι χορευτές Sara Mearns, Miriam Miller, Sara Adams, Claire Kretzschmar, Brittany Pollack, Unity Phelan, Gonzalo Garcia, Andrew Scordato, Adrian Danchig-Waring, Daniel Ulbricht, Jovani Furlan, Gilbert Bolden III.
Είναι ένα έργο με μουσική του συνθέτη Nico Muhly, ο οποίος θα παρουσιάσει αυτό το επεισόδιο. Η πιο πρόσφατη πρεμιέρα του έργου του NYCB είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο Sadler's Wells στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα ως μέρος ενός φεστιβάλ χορογραφίας μουσικής από τον Muhly, όμως ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού.

Τρίτη 28 Απριλίου
Ο Απόλλωνας του George Balanchine που μαγνητοσκοπήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019.
Με τους χορευτές Taylor Stanley, Tiler Peck, Brittany Pollack και Indiana Woodward. Παρουσιάζεται από τον Ballet Master, Craig Hall.

Παρασκευή 1 Μαΐου
Το έργο Ballo Della Regina του George Balanchine που μαγνητοσκοπήθηκε στις 12 Μαΐου 2016 και το έργο After the Rain Pas de Deux του Christopher Wheeldon που μαγνητοσκοπήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2012. Με τους χορευτές Megan Fairchild και Anthony Huxley στο Ballo Della Regina και τους χορευτές Wendy Whelan και Craig Hall στο After the Rain Pas de Deux. Παρουσιάζεται από την αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια Wendy Whelan.

Με πληροφορίες από: playbill.com, nycballet.com

Δείτε παρακάτω το μπαλέτο Rotunda του Justin Peck από το κανάλι του New York City Ballet στο Youtube.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή