Menu

San Francisco Ballet: Το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα με κορυφαίους χορευτές σε διαδικτυακή προβολή

Το Μπαλέτο του Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο του προγράμματος διαδικτυακών προβολών παραστάσεων του ρεπερτορίου του, παρουσιάζει το μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα σε παραγωγή του διάσημου χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του θιάσου μπαλέτου, Helgi Tomasson. Το μπαλέτο Romeo and Juliet με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές οι Maria Kochetkova και Davit Karapetyan ξεκίνησε να μεταδίδεται από την Δευτέρα 11 Μαΐου στη σελίδα του San Francisco Ballet στο facebook και στο κανάλι του San Francisco Ballet στο Youtube και θα είναι διαθέσιμο για δύο εβδομάδες. Προηγήθηκε από 9 Μαΐου και είναι διαθέσιμη έως 16 Μαΐου η προβολή της ίδιας παραγωγής του μπαλέτου Romeo and Juliet με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους χορευτές Mathilde Froustey και Carlo Di Lanno.

Σχετικά με την παραγωγή 

Το 1994 ο καλλιτεχνικός διευθυντής μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο, Helgi Tomasson δημιούργησε μια νέα παραγωγή του μπαλέτου Romeo and Juliet. Ο Ρωμαίος ήταν ένας από τους αγαπημένους ρόλους του Tomasson που δεν χόρεψε ποτέ. Όμως μετέδωσε μέσα από τη χορογραφία του κάθε συναίσθημα που ήθελε θα παρουσιάσει αν χόρευε στη σκηνή, μέσω του ενός χαρακτήρα ή του άλλου, στη δική του εκδοχή της ιστορίας του William Shakespeare. 

Η τραγωδία του Σαίξπηρ παρουσιάζεται στη σκηνή με κάθε μορφή τέχνης: θέατρο, δράση, όπερα, μουσική και χορό. Σε αυτό το έργο ο Σαίξπηρ δημιούργησε χαρακτήρες τέτοιας πολυπλοκότητας και τους έβαλε σε συνθήκες τόσο ακραίων συγκινήσεων που το κοινό του είχε γοητευτεί για πάντα. 

Παρακολουθήστε παρακάτω το μπαλέτο Romeo and Juliet με το San Francisco Ballet από την επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή