Menu

American Ballet Theatre: 35η επέτειος του μπαλέτου Romeo and Juliet του Kenneth MacMillan

Το American Ballet Theatre, o διάσημος θίασος μπαλέτου της Νέας Υόρκης, θα παρουσιάσει μια σεζόν χορού για το κοινό και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο με τίτλο American Ballet Theatre OffStage: A 2020 Virtual Season. Η Metropolitan Opera συνεχίζει τις διαδικτυακές μεταδόσεις κορυφαίων παραστάσεων μεταφέροντας την τέχνη του American Ballet Theatre σε κάθε σπίτι.

Στο πλαίσιο της 80ης επετείου του διάσημου θιάσου μπαλέτου της Αμερικής έχει προγραμματιστεί μια ανοιξιάτικη διαδικτυακή σεζόν χορού με κορυφαίες παραστάσεις, συζητήσεις με καλλιτέχνες, μαθήματα μπαλέτου και άλλες δραστηριότητες που θα παρουσιαστούν μέσω διαδικτύου από 11 Μαΐου έως 4 Ιουλίου 2020. Το πρόγραμμα American Ballet Theatre OffStage θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του American Ballet Theatre (www.abt.org), στο κανάλι του ABT στο Youtube και στους λογαριασμούς του ABT σε facebook, instagram και twitter (@ABTOfficial Instagram, @ABTSchool Instagram, @ABTStudioCo Instagram, ABT Facebook, ABT Twitter).

Το πρόγραμμα διαδικτυακών μεταδόσεων του American Ballet Theatre αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει online προγράμματα στο πλαίσιο του εορτασμού της 35ης επετείου του μπαλέτου Romeo and Juliet σε παραγωγή του διάσημου χορογράφου Kenneth MacMillan. Σε αντίθεση με το πολυτελές σκηνικό από την εποχή της Αναγέννησης στην Ιταλία, ο Kenneth MacMillan υφαίνει μια «ταπετσαρία χορού πλούσια σε χαρακτήρα που είναι ραψωδική και αισθησιακή» ( The New York Times ). Η αξέχαστη μουσική του Sergei Prokofiev υπογραμμίζει την ομορφιά και το πάθος αυτού του αγαπημένου μπαλέτου. Αυτή την εβδομάδα το American Ballet Theatre μας καλεί να εξερευνήσουμε το μπαλέτο Romeo and Juliet με τα αστέρια του.

Πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας

Δευτέρα 25-5

ABT Met Memory with Alexandre Hammoudi

Ο σολίστ του ABT Alexandre Hammoudi, ο οποίος έχει χορέψει τους ρόλους του Tybalt και του Romeo στο μπαλέτο Romeo και Juliet, θα μοιραστεί τις αγαπημένες του αναμνήσεις από τη σεζόν στη Met. 

Τρίτη 26-5

Guest Artist Spotlight on Natalia Osipova

Η πρίμα μπαλαρίνα και guest artist στο American Ballet Theatre, Natalia Osipova θα ξανασυναντηθεί με τον κορυφαίο χορευτή του American Ballet Theatre, David Hallberg για μια ξεχωριστή παράσταση Romeo and Juliet αυτή τη σεζόν.

Τετάρτη 27-5

Debut Deferred Feature on Cassandra Trenary

Η σολίστ του ABT Cassandra Trenary είχε κάνει πρόβες για το ρόλο της Juliet για την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Αμπού Ντάμπι και το ντεμπούτο της στη Νέα Υόρκη στη Μητροπολιτική Όπερα.

Πέμπτη 28-5

ABT@80: A Fond Look Back with ABT's First Romeo

Το μπαλέτο Romeo and Juliet του Kenneth MacMillan έκανε πρεμιέρα με το ABT το 1985, με πρωταγωνιστές τους χορευτές Leslie Browne και Robert La Fosse. Δείτε ένα απόσπασμα για τον La Fosse, πρώην κορυφαίο χορευτή και σημερινό μέλος της σχολής στο ABT Jacqueline Kennedy Onassis School.

Παρασκευή 29-5

ABT Classics as Ballet Classes: Romeo and Juliet with Devon Teuscher and Cory Stearns

Οι κορυφαίοι χορευτές του ABT, Devon Teuscher και Cory Stearns παρουσιάζουν δωρεάν μάθημα μπαλέτου εμπνευσμένου από το μπαλέτο Romeo and Juliet.

Σάββατο 30-5

ABT Weekend Talk Series: Misty Copeland and Calvin Royal III with Susan Fales-Hill

Η κορυφαία χορεύτρια του ABT, Misty Copeland και ο σολίστ Calvin Royal III είχαν προγραμματιστεί να χορέψουν μαζί στο μπαλέτο Romeo και Juliet αυτή τη σεζόν. Θα συζητήσουν για τους εμβληματικούς ρόλους και τη σημασία αυτής της παράστασης με την ABT Trustee, Susan Fales-Hill.

Κυριακή 31-5

Hair and Makeup Feature: Styling the Harlot Wigs

Η Rena Most και η Jill Haley της ομάδας μακιγιάζ του ΑΒΤ μοιράζονται μυστικά για το στυλ των μοναδικών περουκών για τον ρόλο του Harlot στο Romeo και την Juliet.

Παρακολουθήστε το πρόγραμμα στα social media του American Ballet Theatre και στο κανάλι του American Ballet Theatre στο Youtube (https://www.youtube.com/user/ABTBalletTheatre).

Δείτε παρακάτω το πρώτο video

Με πληροφορίες από: abt.org

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή