Menu

English National Ballet: La Sylphide με τους χορευτές Isaac Hernandez και Jurgita Dronina σε online προβολή

Το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας παρουσιάζει online το μπαλέτο La Sylphide του August Bournonville. Στην παράσταση συμμετέχουν οι κορυφαίοι χορευτές Jurgita Dronina και Isaac Hernandez καθώς και οι σολίστ και το corps de ballet του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας. Το μπαλέτο La Sylphide προβάλλεται online την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στις 21:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, στους λογαριασμούς του English National Ballet στο Facebook και στο Youtube και θα είναι διαθέσιμο για 48 ώρες. 

Το κλασικό μπαλέτο του August Bournonville αναδημιουργήθηκε από τους Eva Kloborg, Frank Andersen και Anne Marie Vessel Schluter σε αυτή τη σαγηνευτική παραγωγή που παρουσιάζει το English National Ballet. Στην παράσταση συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του English National Ballet υπό τη μουσική διεύθυνση του Gavin Sutherland. Η παράσταση είναι μαγνητοσκοπημένη από το Manchester Palace Theatre το 2017 στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής περιοδείας του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

Σύνοψη του μπαλέτου

Την ημέρα του γάμου του, ένας αγρότης από τη Σκωτία που ονομάζεται James ερωτεύεται ένα όραμα μιας συλφίδας. Μια μάγισσα εμφανίζεται μπροστά του προβλέποντας ότι θα προδώσει την αρραβωνιαστικιά του. Αν και μαγεμένος από τη συλφίδα, ο James διαφωνεί, στέλνοντας τη μάγισσα μακριά.

Όλα φαίνονται καλά καθώς αρχίζει ο γάμος. Αλλά όταν ο James βάζει το δαχτυλίδι στο δάχτυλο της αρραβωνιαστικιάς του, η όμορφη συλφίδα ξαφνικά εμφανίζεται και το αρπάζει μακριά από αυτόν. Ο James εγκαταλείπει το γάμο του και τρέχει πίσω από αυτήν. Ακολουθεί τη συλφίδα στο δάσος, όπου βλέπει πάλι τη μάγισσα. Εκείνη δίνει στον James ένα μαγικό κασκόλ. Του λέει ότι το κασκόλ θα ενώσει τα φτερά της Συλφίδας, επιτρέποντας του να την πιάσει για τον εαυτό του. Ο James είναι τόσο χαρούμενος με τη Συλφίδα που θέλει να την πιάσει και να την κρατήσει για πάντα.

Ο James αποφασίζει να πάρει το μαγικό κασκόλ. Το τυλίγει γύρω από τους ώμους της Συλφίδας, αλλά όταν το κάνει, τα φτερά της Συλφίδας πέφτουν και πεθαίνει. Ο James μένει μόνος του, στεναχωρημένος. Στη συνέχεια βλέπει την αρραβωνιαστικιά του να παντρεύεται τον καλύτερο φίλο του. Τελειώνει με έναν συναισθηματικό πόνο.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανάρτηση για την παράσταση από την σελίδα του English National Ballet στο facebook.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή