Menu

Σεμινάριο Μπαλέτου με την Α' Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή στην Κέρκυρα

Η Α' Χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή θα πραγματοποιήσει σεμινάριο κλασικού χορού στην Κέρκυρα, όπως έκανε γνωστό η ίδια μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media. Το ειδικό σεμινάριο χορού με την σπουδαία Ελληνίδα μπαλαρίνα θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 31 Ιουλίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και απευθύνεται σε ηλικίες από 13 ετών και πάνω. 

Η Μαρία Κουσουνή γεννήθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε Σολίστ στο Μπαλέτο της Κρατικής Όπερας Αμβούργου "Τζων Νώυμαϊερ" (John Neumeier) και της Κρατικής Όπερας Βιέννης. Έχει χορέψει στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και έχει ερμηνεύσει πρώτους ρόλους σε έργα σπουδαίων χορογράφων όπως οι Κράνκο, Μακάροβα, Τσερνίκοβα, Νιζίνσκι, Νώυμαϊερ, Κύλιαν, Φόρσαϊθ, Ουήλντον, Μπαλανσίν, Βαν Μάνεν, Πετιπά, Νουρέγεφ, Τζανέλλα. Στην Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει σε πολυάριθμα έργα όπως Ευγένιος Ονιέγκιν, Ζιζέλ (Μουχαμέντοφ), Ζορμπάς (Μασσίν), Ο καρυοθραύστης, Σταχτοπούτα και Όλοι χορεύουν βαλς (Τζανέλλα), Η βασίλισσα του χιονιού (Μπάρα), Ερωτευμένος Σοπέν (Μποκέν), Τέσσερα τελευταία τραγούδια (Βαν Ντάντσιχ) κ.ά. Για την ίδια έχουν δημιουργηθεί ρόλοι στα μπαλέτα Μήδεια, Το πουλί της φωτιάς, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Ταξίδι στην αιωνιότητα, Το χαμόγελο της Τζοκόντας, Επτά θανάσιμα αμαρτήματα, Η ωραία κοιμωμένη κ.ά. Συμμετέχει σε παραστάσεις και γκαλά παγκοσμίως. Χόρεψε τρεις φορές στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, ενώ έλαβε το Ειδικό βραβείο στον Διαγωνισμό Νέων Χορευτών Λουξεμβούργου και το βραβείο χορού «Εξάλειπτρον».

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο κλασικού χορού με την Μαρία Κουσουνή από την σχετική ανάρτηση της Α' Χορεύτριας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

επιστροφή στην κορυφή