Menu

Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού: Πρεμιέρα για τη νέα σεζόν χορού με ένα εντυπωσιακό γκαλά

Η νέα σεζόν χορού 2023-2024 του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού ξεκίνησε και επίσημα με το καθιερωμένο γκαλά χορού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου στην Οπερά Γκαρνιέ (Palais Garnier). Η λαμπερή παράσταση με τα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού σηματοδότησε για μία ακόμη χρονιά την έναρξη της καινούργιας χορευτικής σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης βραδιάς, από την εμβληματική σκηνή της ιστορικής Όπερας Γκαρνιέ, πέρασαν ο διευθυντής της Όπερας, Alexander Neef, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου και πρώην κορυφαίος χορευτής, José Martinez, τα αστέρια του Μπαλέτου αλλά και οι σπουδαστές της Σχολής Χορού της Όπερας του Παρισιού.

Το πρόγραμμα της βραδιάς ήταν αφιερωμένο στις σύγχρονες δημιουργίες, με επίκεντρο τις γυναίκες. Παρουσιάστηκαν τα έργα «The Seasons' Canon» της Crystal Pite, «The Last Call» της Marion Motin και «Horizon» της Xie Xin. Επίσης, κατά τη διάρκεια του γκαλά χορού, η κορυφαία χορεύτρια από το 2007, η Émilie Cozette αποχαιρέτησε τη σκηνή και τους συναδέλφους της προκαλώντας συγκίνηση σε κοινό και χορευτές.

Ήταν μια λαμπερή βραδιά γεμάτη χορό και λαμπερές παρουσίες της διεθνούς σκηνής που σηματοδότησε την έναρξη της νέας σεζόν εκδηλώσεων της Όπερας του Παρισιού για την περίοδο 2023-2024. 

Φωτογραφίες από Instagram @balletoperadeparis

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από το Γκαλά έναρξης της νέας σεζόν χορού της Όπερας του Παρισιού

επιστροφή στην κορυφή