Menu

5 υγιεινές συνήθειες που πρέπει να έχουν οι χορευτές

  • Κατηγορία Νέα

Η ζωή των χορευτών μοιάζει πολύ με εκείνη των αθλητών. Οι χορευτές, όπως και οι αθλητές ακολουθούν καθημερινή προπόνηση, πρέπει να υπηρετούν την τέχνη με σεβασμό και προσήλωση στους στόχους τους προσέχοντας παράλληλα την υγεία τους. Ακουλουθούν πέντε υγιεινές συνήθειες που κάθε χορευτής πρέπει να ακολουθεί, αν θέλει να πετύχει.

Υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας του σώματος. Το σώμα σας πρέπει να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της τέχνης του χορού. Όταν τροφοδοτείτε το σώμα σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του οργανισμού, τότε θα έχετε την ενέργεια που χρειάζεται για να εκτελείτε άψογα τις κινήσεις του μπαλέτου ή ακόμα και να χορεύετε στις μύτες των ποδιών, μετά την κατάλληλη προπόνηση.

Ορθή στάση σώματος

Στην καθημερινότητά σας, όπου και αν βρίσκεστε, όπως για παράδειγμα όταν περιμένετε να ξεκινήσει ένα μάθημα χορού, όταν κάθεστε στο σπίτι ή όταν στέκεστε στην ουρά στο σούπερ μάρκετ πρέπει να προσέχετε να είναι σωστή η στάση του σώματός σας. Στους χορευτές, η ορθή στάση του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της κομψότητας στο χορό.

Συνέπεια

Η συνέπεια είναι σημαντική σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Το να είστε συνεπείς δείχνει στους γύρω σας, ότι τους σέβεστε και εκτιμάτε τον χρόνο τους, όσο εκτιμάτε και τον εαυτό σας. Όταν είστε ακριβείς στους χρόνους σας, στο πλαίσιο μιας ομάδας χορού, δείχνετε στους συμμαθητές και τους δασκάλους σας ότι αγαπάτε το χορό και είστε προετοιμασμένοι για το μάθημα.

Προετοιμασία του σώματος (διατάσεις)

Ακόμα κι αν το στυλ χορού, με το οποίο ασχολείστε δεν απαιτεί μεγάλη ευλυγισία, είναι σημαντικό να κάνετε διατάσεις για να προετοιμάσετε το σώμα σας. Οι διατάσεις κάνουν το σώμα πιο ευλύγιστο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθούν στο ζέσταμα των μυών μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμού. Αφιερώστε 5-10 λεπτά πριν το μάθημα για να κάνετε μερικές γρήγορες αλλά αποτελεσματικές διατάσεις και να προετοιμάσετε το σώμα σας για το χορό.

Εξάσκηση

Μπορεί να φαίνεται περιττό να εξασκείτε την καθημερινή ρουτίνα χορού, στον ελεύθερο χρόνο σας, όμως η πρακτική εξάσκηση έχει αποδειχθεί ότι έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην απόδοση. Το να παραμένετε αφοσιωμένοι στην τέχνη σας θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε πιο γρήγορα.

Οι παραπάνω υγιεινές συνήθειες θα σας κρατήσουν υγιείς και δραστήριους, ώστε να πετύχετε τους χορευτικούς στόχους σας. 

Πηγή: rugcutterz.com

επιστροφή στην κορυφή