Menu

8 λιγότερο γνωστά στοιχεία για τα παπούτσια μπαλέτου πουέντ που θα σας εκπλήξουν

  • Κατηγορία Νέα

Οι πουέντ είναι τα παπούτσια που χρησιμοποιούν οι μπαλαρίνες για να χορέψουν. Ο χορός σε παπούτσια pointe απαιτεί συστηματική εκπαίδευση σε συγκεκριμένη τεχνική χορού. Επίσης η κατασκευή τους γίνεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και τεχνική.

Υπάρχουν όμως ορισμένα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε για τις pointe, τα οποία είναι:

  1. Τα παπούτσια pointe δεν είναι κατασκευασμένα από ξύλο, όπως πολλοί άνθρωποι υποθέτουν. Αντίθετα, είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία υλικών, όπως χαρτόνι, σατέν και ύφασμα. Το κουτί, ή το άκαμπτο μέρος του παπουτσιού που υποστηρίζει το βάρος του χορευτή, είναι κατασκευασμένο από ύφασμα. Το σατέν χρησιμοποιείται για να καλύψει το παπούτσι και οι κορδέλες και το λάστιχο χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το παπούτσι στο πόδι του χορευτή.
  2. Τα παπούτσια πουέντ είναι φτιαγμένα στο χέρι. Κάθε ζευγάρι παπούτσια πουέντ είναι φτιαγμένο στο χέρι και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα για τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις του κάθε χορευτή.
  3. Τα παπούτσια πουέντ είναι πολύ ακριβά. Ένα ζευγάρι παπούτσια pointe μπορεί να κυμαίνεται από $80 έως $100. Οι επαγγελματίες μπαλαρίνες μπορούν να περάσουν από 100 έως 120 ζευγάρια πουέντ σε ένα χρόνο.
  4. Τα παπούτσια πουέντ δεν είναι πάντα άνετα. Στην πραγματικότητα, τα παπούτσια πουέντ μπορεί να είναι αρκετά επώδυνα, ειδικά για τους χορευτές που αρχίζουν να τα φορούν. Τα παπούτσια ασκούν μεγάλη πίεση στα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών του χορευτή και μπορεί να προκαλέσουν φουσκάλες, καλαμπόκια και κότσι.
  5. Τα παπούτσια πουέντ δεν είναι απαραίτητα για το μπαλέτο. Ενώ τα παπούτσια πουέντ είναι ένα κοινό μέρος της παράστασης μπαλέτου, δεν είναι απαραίτητα. Οι χορευτές μπαλέτου μπορούν να εκτελέσουν πολλές από τις ίδιες κινήσεις χωρίς παπούτσια πουέντ.
  6. Τα παπούτσια Pointe εφευρέθηκαν μέχρι το 1700. Τα πρώτα παπούτσια pointe δημιουργήθηκαν από τον Charles Didelot, Γάλλο χορευτή και χορογράφο. Ανέπτυξε τα παπούτσια για να επιτρέπει στους χορευτές να σηκώνονται στις άκρες των ποδιών τους, κάτι που δημιουργούσε μια πιο χαριτωμένη και εκφραστική εικόνα.
  7. Τα παπούτσια πουέντ έχουν αλλάξει πολύ με τα χρόνια. Τα πρώιμα παπούτσια pointe ήταν κατασκευασμένα από δέρμα και ήταν πολύ λιγότερο υποστηρικτικά από τα σύγχρονα παπούτσια pointe. Τα μοντέρνα παπούτσια pointe είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως χαρτόνι, σατέν και ύφασμα, και είναι πολύ πιο υποστηρικτικά από τα πρώιμα παπούτσια.
  8. Τα παπούτσια πουέντ εξακολουθούν να εξελίσσονται. Οι υποδηματοποιοί πειραματίζονται συνεχώς με νέα υλικά και σχέδια για να κάνουν τα παπούτσια πουέντ πιο άνετα και υποστηρικτικά.

Σε γενικές γραμμές, τα παπούτσια μπαλέτου πουέντ είναι ένα συναρπαστικό και περίπλοκο μέρος του κόσμου του μπαλέτου. Αποδεικνύουν την ευρηματικότητα και την αφοσίωση των χορευτών μπαλέτου και συνεχίζουν να εξελίσσονται για να καλύψουν τις ανάγκες των σημερινών χορευτών.

επιστροφή στην κορυφή