Menu

XXI Φεστιβάλ «Αστέρια στις Λευκές Νύχτες» 24 Μαΐου – 28 Ιουλίου

  • Κατηγορία Νέα

Το White Nights Festival (Φεστιβάλ Αστεριών Λευκές Νύχτες) είναι ένα ετήσιο διεθνές φεστιβάλ τεχνών που διοργανώνεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το Φεστιβάλ Λευκές Νύχτες περιλαμβάνει μια σειρά παραστάσεων κλασικού μπαλέτου και όπερας καθώς και διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Συμμετέχουν διάσημοι Ρώσοι χορευτές, τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί καθώς και διεθνούς φήμης προσκεκλημένοι καλλιτέχνες αστέρια. Η σεζόν White Nights κορυφώνεται με τη γιορτή Scarlet Sails, τη μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση της Ρωσίας, με εκτιμώμενη ετήσια συμμετοχή περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φοιτητές από χιλιάδες σχολεία και σχολές, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Διοίκηση της Αγίας Πετρούπολης και ξεκινάει το Μάιο με μια σειρά παραστάσεων «Stars of the White Nights» στο Θέατρο Mariinsky και τελειώνει τον Ιούλιο. Ωστόσο κάποιες παραστάσεις που συνδέονται με το φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα πριν και μετά από τις επίσημες ημερομηνίες.

Το «Stars of the White Nights» είναι μια σειρά από παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, όπερας και ορχηστρικών εκδηλώσεων που παρουσιάζονται στο θέατρο Mariinsky, στο Mariinsky ΙΙ (Νέα Σκηνή) και στο Mariinsky Concert Hall και αποτελούν το ουσιαστικό τμήμα του White Nights Festival στην Αγία Πετρούπολη. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Valery Gergiev, διάσημος μαέστρος καθώς και Γενικός Διευθυντής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Mariinsky Theatre.

Το Φεστιβάλ «Stars of the White Nights» από το 1993 πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αγία Πετρούπολη και συγκεντρώνει τα λαμπρότερα και δημοφιλέστερα αστέρια από το χώρο της μουσικής, του μπαλέτου και του θεάτρου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση και η διάρκεια του έχει επεκταθεί από δέκα ημέρες σε τρεις μήνες (από το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου μέχρι το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου). 

Φέτος διοργανώνεται το 21ο Μουσικό Φεστιβάλ «Αστέρια στις Λευκές Νύχτες» στην Αγία Πετρούπολη. Ξεκίνησε 24 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου.

Σε ότι αφορά τις παραστάσεις μπαλέτου θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Mariinsky τα έργα: Swan Lake, Ένας αιώνας Le Sacre du printemps, The Sleeping Beauty, La Bayadere, The Nutcracker, The Fountain of Bakhchisarai, Cinderella, Deca Dance (Batsheva Dance Company), Giselle, A Midsummer Night’s Dream, Le Sacre du printemps, Παράσταση Αποφοίτων της Ρώσικης Ακαδημίας Μπαλέτου Vaganova, The Little Humpbacked Horse, DonQuixote, An Evening of Ballet (Mariinsky Ballet and the Nederlands Dans Theater), Jewels, Anna Karenina, Spartacus, Prodigal Son. Divertissement, Romeo and Juliet, Le Corsaire.

Επίσης στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι διεθνούς φήμης κορυφαίοι χορευτές:

Diana Vishneva, Uliana Lopatkina, Yekaterina Kondaurova, Anastasia Kolegova, Danila Korsuntsev, Anna Nikulina (Guest ArtistBolshoi Ballet), Vladimir Shklyarov, Ilya Kuznetsov, Sofia Gumerova, Yevgeny Ivanchenko, Maria Shirinkina, Alexander Sergeyev,Yekaterina Osmolkina, Igor Kolb, Andrei Yermakov, Daria Pavlenko, Filipp Stepin και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων στο:

http://www.mariinsky.ru/en/playbill/festivale/fest_2012_2013/wnf_230/

 

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia.org, balletandopera.com, mariinsky.ru

Πηγή εικόνας: onlymissm.files.wordpress.com

επιστροφή στην κορυφή